ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

CNBC: Έλληνες Εθνοφύλακες φτάνουν στο Καστελόριζο – Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης

1 min read

«Απόβαση στο Καστελόριζο»: Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος στα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ από Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι αποβιβάζονται στο ακριτικό νησί με το πλοίο της… γραμμής και πλήρη εξοπλισμό.

Φυσικά πρόκειται για άνδρες της Εθνοφυλακής οι οποίοι δικαίως βρίσκονται εκεί. Να σημειωθεί ότι η δύναμη Εθνοφυλακής στο  Καστελόριζο ανήκει στην 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής με έδρα την Ρόδο.

Το αμερικανικό CNBC σε άρθρο του με τίτλο: «Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις στην Τουρκία για την διαφωνία με την Ελλάδα  στο θέμα των ερευνών για φ.σ.», παραθέτει φωτογραφία από την άφιξη στο μικρό νησί, όπως λέει «Ελλήνων στρατιωτών στο πιο απόμακρο νοτιοανατολικό σημείο της Ελλάδας που απέχει 2 χλμ. από τις τουρκικές ακτές.»

Τις φωτογραφίες ανακυκλώνουν και τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας πως με την παρουσία στο Καστελόριζο Στρατού η Ελλάδα παραβαίνει την συνθήκη για την αποστρατικοποίηση των νήσων της Δωδεκανήσου, βάσει της Συνθήκης των Πaρίσίων του 1947, συνθήκη όμως την οποία δεν έχει υπογράψει η Τουρκία καθώς δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.