ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χρυσοχοΐδης: Επτά συλλήψεις τζιχαντιστών τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα Δείτε το έγγραφο

1 min read

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στις περιοχές των συνόρων της χώρας για το ενδεχόμενο διέλευσης μελών του ISIS, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου. Στο έγγραφο που αποκαλύπτει το newsbreak.gr, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτει ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν συλληφθεί στη χώρα μας 7 αλλοδαποί που είχαν σχέσεις με τον ISIS.

  • Του Αντώνη Ι. Αντωνιάδη

«Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν εντοπισμό ύποπτων εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων, αναλύουν και αξιολογούν οποιαδήποτε πληροφορία περιέλθει σε γνώση του σχετική με τη δράση εξτρεμιστών-ισλαμιστών και διεξάγουν επισταμένους ελέγχους στα άτομα που διέρχονται από τις ζώνες ευθύνης τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. O κ. Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες μας παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις και λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα, εντάσσοντας στο σχεδιασμό τους την επαρκή προετοιμασία τους για επιχειρησιακή δράση κατασταλτικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, «κατά το χρονικό διάστημα 2017-2019 (έως 14/8/19) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγράφοντας δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρεται και στις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο του για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στα ελληνοτουρκικά χερσαία -ποτάμια και θαλάσσια σύνορα, τόσο στη περιοχή του Έβρου όσο και στα νησιά του Αιγαίου αποκαλύπτοντας πως «υλοποιείται η εθνική επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ”, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται επιχειρησιακές δράσεις που στοχεύουν αφενός μεν στην ορθολογική διαχείριση των εισερχομένων μεικτών μεταναστευτικών ροών».

Προσθέτει μάλιστα ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες που εδρεύουν στις περιοχές αυτές ενισχύονται κατά περίπτωση με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα. Πέρα από τη συνεργασία με την Frontex, ο υπουργός αναφέρει πως «η ελληνική αστυνομία ενίσχυσε τη συνεργασία της με την Europol μέσω της σύναψης Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Καταπολέμησης Δικτύων Παράνομης Διακίνησης Ανθρώπων, στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκεται η συλλογή, επεξεργασία, ανάλυση και γενικότερα, η διαχείριση της εγκληματολογικής πληροφορίας, που σχετίζεται κυρίως με τα οργανωμένα δίκτυα παράνομης διακίνησης ανθρώπων, καθώς επίσης και η πραγματοποίηση δευτερογενών ελέγχων ασφαλείας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της Europol».

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.