ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χωρίς βενζινάδικο, ιδανικό για camping: Το νησί που… δεν πιάνει το μάτι σου είναι προορισμός-διαμάντι

1 min read

Ακόμα να ετοιμάσεις βαλίτσες;

Ηπρώτη επαφή με τη Δονούσα συνήθως γίνεται όταν φτάνεις με το συμβατικό πλοίο στο λιμάνι της, για να συνεχίσεις το ταξίδι σου προς τα πιο διάσημα νησιά του Αιγαίου, όπως την Αμοργό και την Αστυπάλαια.

Περίπου έξι ώρες μακριά από τον Πειραιά αντικρίζεις ένα νησάκι καταγάλανο, μια σταλιά και εύχεσαι να είναι εκείνο ο προορισμός σου. Κάπου εκεί, όσο το καράβι στρίβει για να συνεχίσει, της κλείνεις πονηρά το μάτι και παράλληλα της δίνεις ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.

Η μαγευτική Δονούσα είναι το νησί που πρέπει να επισκεφτείς, αν θέλεις οι διακοπές σου να είναι γεμάτες θάλασσα, ηρεμία και καλό φαγητό.https://www.youtube.com/embed/MYBvPQ6Zz1o?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

Αν αποζητάς έξαλλη νυχτερινή ζωή, οργανωμένες παραλίες και οτιδήποτε άλλο θα βρεις στα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, άφησε τη Δονούσα για άλλη φορά. Διακοπές στη Δονούσα σημαίνει ολόκληρη μέρα στη θάλασσα, μια έμφυτη χαλαρότητα, ενώ η διασκέδαση προσφέρεται στα γραφικά ταβερνάκια του χωριού.Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Πού να κολυμπήσεις

Ο Κέδρος είναι μια χαλαρά οργανωμένη παραλία, πολύ κοντά στο χωριό του Σταυρού, στην οποία θα βρεις ένα ωραίο beach bar που εκτός από καφέ, προσφέρει και φαγητό. Πρόκειται για μια άκρως δημοφιλή παραλία, που φιλοξενεί συνήθως τη νεολαία του νησιού.

Περπατώντας 15 λεπτά σε ένα όμορφο μονοπάτι, στο τέλος θα αποζημιωθείς συναντώντας την πανέμορφη παραλία του Λιβαδιού. Πρόκειται για μια καταγάλανη παραλία με αλμυρίκια που αν πας νωρίς θα προλάβεις να χαρείς τη σκιά τους. Συνήθως στην παραλία υπάρχουν και γυμνιστές.https://www.youtube.com/embed/eCl42fvTfnM?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

Το λιμάνι της Δονούσας, ο Σταυρός, είναι μια πανέμορφη αμμώδης παραλία, με φυσική σκιά και νερά διάφανα και παγωμένα.

Με αυτοκίνητο ή το τοπικό λεωφορείο, μπορείς να φτάσεις στις παραλίες Σαπουνόχωμα, Βλυχός και Τρυπητή, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο διάσημο χωριό της Καλοταρίτισσας.

Για να πεις, όμως, πως έχεις δει τις ομορφιές της Δονούσας σε όλο τους το εύρος, πρέπει να αφιερώσεις μια μέρα στη βόλτα με τη λάντζα του Καπετάν – Ηλία, «Δονούσα Μάγισσα», που σε πάει από την παραλία του Σταυρού, στον Κέδρο και στο Λιβάδι, αλλά και στην περίφημη φωκοσπηλιά.

Μην ξεχάσεις τη μάσκα σου, μιας και θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις βουτιά σε έναν βυθό που φιλοξενεί πολλά υδρόβια είδη.

Όλα μαζεμένα στον Σταυρό

Ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού είναι ο Σταυρός, ο οποίος έχει 100 κατοίκους και με το που πατήσεις το πόδι σου θα σε κάνει να νιώσεις σαν να φτάνεις στο χωριό σου. Τα περισσότερα καταλύματα είναι μαζεμένα εκεί, ενώ το χωριό διαθέτει και ΑΤΜ, τράπεζα, αλλά και mini market. Φυσικά, στον Σταυρό θα βρεις και παραδοσιακά ταβερνάκια, ψαροταβέρνες και κάποια μικρά μπαράκια με χαλαρή μουσική, που σερβίρουν όμως εξαιρετικά cocktails.

Το αυτοκίνητο στη Δονούσα δεν είναι απαραίτητο, μιας και όλα όσα θα χρειαστείς είναι μαζεμένα. Στις πιο απομακρυσμένες παραλίες θα πας με το τοπικό λεωφορείο, ενώ κάποιες σύντομες αποστάσεις γίνονται και με τα πόδια. Αυτοκίνητο μπορείς να πάρεις, αλλά φούλαρε το από πριν, μιας και στο νησί… βενζινάδικο δεν υπάρχει!https://www.youtube.com/embed/BMSS7RUQ3mo?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

Οι φίλοι του ελεύθερου camping αναφέρουν πως αν δεν έχεις κατασκηνώσει στη Δονούσα, δεν ξέρεις τι πάει να πει camping, μιας και νησί είναι άκρως φιλικό προς τους campers και διαθέτει όλα εκείνα που κάνουν τη διαμονή αξέχαστη.

Η Δονούσα είναι ένα καλά κρυμμένο διαμάντι του Αιγαίου που δεν γνωρίζουν πολλοί.

Αν σε μάγεψαν οι εικόνες και αυτό που αποζητάς από τις διακοπές σου είναι η ελευθερία που σου δίνει ένα μικρό πανέμορφο νησί, κλείσε γρήγορα εισιτήρια και δεν θα υπάρξει στιγμή που θα το μετανιώσεις…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.