ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις του Ερντογάν σε ΕΕ: Σταματήστε να στηρίζετε τις «παρανομίες» της Ελλάδας

1 min read

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να στηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες της Ελλάδας και να ζητήσει από την Αθήνα να προσέλθει σε διμερή διάλογο με την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του εναντίον της Ελλάδας, ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο.

«Κάθε εξέλιξη στον κόσμο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία είναι απαραίτητη για την ευρωπαϊκή γεωγραφία» είπε ο Ερντογάν, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ.

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει ειδικά η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.