ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο η Αθήνα

1 min read

Χωρίς ταξί για έξι ώρες θα μείνει αύριο η Αθήνα, αφού ο κλάδος κήρυξε στάση εργασίας από τις 14.00 μ.μ. ως τις 20.00 μ.μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ ο κλάδος θα έχει Γενική Συνέλευση στο Θέατρο ΠΕΡΟΚ.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΑΤΑ, ολοκληρώθηκε η οικονομική μελέτη για τον κλάδο των ταξί στην Αττική που εκπονήθηκε από την ICAP. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για λογαριασμό του ΣΑΤΑ και είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη εμβαθύνει στα οικονομικά δεδομένα των ταξί, τόσο των ιδιοκτητών όσο και των οδηγών ταξί. Η επίσημη παρουσίαση της οικονομοτεχνικής μελέτης θα γίνει σύντομα, σε εκδήλωση με την συμμετοχή της ICAP, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΣΑΤΑ.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι η απώλεια εισοδήματος ( συγκρίνονται τα έτη 2019 και 2022 και όχι το διάστημα της πανδημίας) για τους ιδιοκτήτες ταξί σε ποσοστό 34% και για τους οδηγούς σε ποσοστό 45%. Το ημερήσιο κόστος λειτουργίας έχει εκτοξευθεί στα 85 ευρώ ανά όχημα και το σύνολο των δαπανών που αφορούν τον κλάδο των ταξί στην Αττική ξεπερνά τα 370 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.