ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χοντρό επεισόδιο Ρώσων – Αμερικανών στην Ελλάδα! Πόλεμος πρεσβειών

1 min read

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα χαρακτηρίζει «ανοησίες» τα λεγόμενα του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ πως από ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα ωφεληθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίμαχη φράση και ορισμένες ακόμη, οι οποίες εξόργισαν την πρεσβεία της Ρωσίας (σ.σ.: αν και θα έπρεπε να εξοργίσουν και την ελληνική κυβέρνηση), ειπώθηκαν στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Αμερικανός πρέσβης.

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο Mega TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία» επισημαίνει σε επίσημη ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

Καταγγέλλει επίσης η Μόσχα, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, ότι οι ΗΠΑ υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και είναι ανίκανες να λύσουν τις διαφορές μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. «Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας.

Ο κ. Πάιατ ωστόσο, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες σιγά σιγά, προσέγγισε το θέμα της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με ματιά που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. «Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι ότι είναι απαράδεκτο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν στρατιωτική συμπλοκή -τυχαία ή εσκεμμένη- μεταξύ δύο σημαντικών συμμάχων του ΝΑΤΟ σε μια γεωπολιτικά ιδιαίτερα σπουδαία περιοχή» ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης. Αυτό που έπρεπε να του έχει απαντήσει η κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε καμία δραστηριότητα, απλώς υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.