ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χιλιάδες Άραβες δήλωσαν έτοιμοι να μεταβούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων

1 min read

Χιλιάδες Άραβες εθελοντές ετοιμάζονται να σπεύσουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων,  παρόλα αυτά υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν λάβει σχετικές οδηγίες από τη Μόσχα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε τις αιτήσεις από χιλιάδες εθελοντές από τις αραβικές χώρες και την Αφρική για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Με αυτό τον τρόπο η σύγκρουση στην Ουκρανία διεθνοποιείται, καθώς ήδη 5.000 ισλαμιστές Άραβες, Κροάτες, Δανοί, Βρετανοί, Γερμανοί κλπ. μισθοφόροι έχουν μπει στην Ουκρανία και στηρίζουν το καθεστώς Ζελένσκι, συναγωνιζόμενοι σε βιαιότητες το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Τότε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 έτοιμοι εθελοντές στη Μέση Ανατολή. Αυτοί προέρχονται κυρίως από τη Συρία, αλλά και από την Αίγυπτο και το Ιράκ. Οι Σύριοι αισθάνονται ευγνώμονες για τη διάσωση τους από τη Ρωσία στον εμφύλιο πόλεμο και από την αναχαίτηση του ISIS.

Σύροι μαχητές μιλώντας στο Reuters δήλωσαν έτοιμοι να μεταβούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, παρόλα αυτά είπαν ότι ακόμη δεν έχουν λάβει ακόμη σχετικές εντολές.

Ο Ναμπίλ Αμπντάλα, διοικητής των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF), δήλωσε έτοιμος να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία «αστικής μάχης» που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου και να βοηθήσει τη Ρωσία.

Δημοσίευση στα Social Media