ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χεζμπολάχ: Στοχοποιήσαμε την πλατφόρμα της Energean – Δείτε βίντεο! – Διαψεύδει το Ισραήλ: Μεγάλη κινητοποίηση του Στόλου!

1 min read

H Xεζμπολάχ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που υποτίθεται πως δείχνει την εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου της Energean προειδοποιώντας το Ισραήλ και την εταιρεία πως “αυτό είναι μόνο η αρχή”.

η πλατφόρμα της Energan ήταν ο πρωταρχικός στόχος σε μια επιχείρηση που στρέφεται, για πολλούς λόγους, και κατά της Ελλάδας.

Το Ισραήλ διαψεύδει πως το βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε, είναι αυθεντικό και ενισχύει  την άμυνα του γεωτρύπανου κατά της Χεζμπολάχ.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του ισραηλινού Στόλου ενώ είναι αξιοσημείωτο πως διπλασιάστηκε ο φόρτος βλημάτων στα πλοία που φέρουν το ναυτικό σύστημα του Iron Dome, το Barak-8 σχηματίζοντας μαζί με υποβρύχια και αεροσκάφη “θόλο προστασίας γύρω από την Energean”.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια νέα επίθεση κορεσμού της Χεζμπολάχ εναντίον της εξέδρας φυσικού αερίου με πολλαπλά drones κάτι που θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην περιοχή.

Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης στην εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ. Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών IDF υπαινίχθηκε ότι τα αντίποινα θα έρθουν σε «μέρες ή εβδομάδες»

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, το ένα drone της Χεζμπολάχ ήταν παρόμοιο με το Samad που έχει χρησιμοποιηθεί από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο

Χεζμπολάχ: Στοχοποιήσαμε το γεωτρύπανο της Εnergean!

Η Χεζμπολάχ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα πλάνα από το ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, ισχυριζόμενη πως τα drones της κατάφεραν και πλησίασαν τραβώντας βίντεο από την εξέδρα της Energean.

Μάλιστα, η Χεζμπολάχ είπε ότι «τα drones ολοκλήρωσαν την απαιτούμενη αποστολή και παρέδωσαν το μήνυμα». Η Χεζμπολάχ τόνισε επίσης ότι τα drones ήταν διαφόρων μεγεθών αλλά τα συγκεκριμένα ήταν “επιτήρησης”  που δεν έφεραν όπλα.

Πηγή WarNews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.