ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η νέα μελέτη Λύτρα – Πέθανε 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

1 min read

Έκθετος για δεύτερη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσίευσε ο επιδημιολόγος Θοδωρής Λύτρας σχετικά με το ποσοστό των ασθενών με COVID-19 που έχασαν τη μάχη με τη ζωή επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ένα κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ.

«Δεν έχω ένδειξη» ότι υπάρχει «μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς εκτός ΜΕΘ» έλεγε από το Βήμα της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2021 προς τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τους προκαλούσε να του παραδώσουν συμπεράσματα αντίστοιχης έρευνας.

Λίγο καιρό αργότερα το φως της δημοσιότητας είδε η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ψέματα στον ελληνικό λαό για το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ όσων νοσούν με κορονοϊό παρότι γνώριζε για την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε στους διαδρόμους του Ε.Σ.Υ.

Αυτό άλλωστε είχε επιβεβαιώσει και ο Θοδωρής Λύτρας σε σχόλιο που συνόδευε τη δημοσίευση των συμπερασμάτων της έρευνας: «και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο»

Ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είχε στα χέρια της από τον Μάιο του 2021 μελέτη του ίδιου και του Σωτήρη Τσιόδρα που ανέφερε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Όμως ο Πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής έλεγε ότι: «υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.