ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάος στα νοσοκομεία! -εκτός ΕΣΥ 10.000 υγειονομικοί εκτιμάται ότι θα βρεθούν εκτός μάχης

1 min read

Συνολικά 5.895 κυβερνητικές πράξεις αναστολής των συμβάσερων υγειονομικών υπαλλήλων έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, μόνο στα νοσοκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, με τους υγειονομικούς που θα τεθούν, έστω και προσωρινά εκτός ΕΣΥ,να υπολογίζονται στους περί τους 10.000 σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Το παραπάνω δημιουργεί ήδη εκρηκτικά προβλήματα στην επάνδρωση των νοσοκομείων και των ΜΕΘ σε ένα ΕΣΥ που ήδη μαστίζεται από υποστελέχωση.  

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία, όπως σημειώνουν πηγές της Αριστοτέλους, βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τίθενται σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών και άνευ ασφαλιστικής κάλυψης.

«Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. ανεμβολίαστοι

Με δικαστικούς κλητήρες αποδίδονται οι πράξεις αναστολής εργασίας σε όσους αρνούνται να τις παραλάβουν

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπάλληλοι που αρνούνται να παραλάβουν τις πράξεις αναστολής εργασίας, που τους αποδίδουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων.

Από νωρίς το πρωί, οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στις πύλες όλων των νοσοκομείων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αποχώρηση από το ΕΣΥ χιλιάδων συναδέλφων τους. Παράλληλα πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι – πραγματοποίησαν πορεία… εντός των διαδρόμων του νοσοκομείου, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι θα δουν την πύλη της εξόδου τους από το ΕΣΥ είναι συνολικά, περίπου 10.000.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.