ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάος με τις συντάξεις: Περιμένουν από το… 2016 και ο Χατζηδάκης διαφημίζει τον «πύργο ελέγχου» του ΕΦΚΑ

1 min read

Μετά από χρόνια ατελείωτης εργασίας εξακολουθούν να τους εμπαίζουν

Ατελείωτη είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που κυριολεκτικά παρακαλάνε να πάρουν τη σύνταξή τους!

Επί σειρά ετών περιμένουν την εκκαθάριση από τον ΕΦΚΑ, ενώ υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που είναι στην αναμονή ακόμη και… έξι χρόνια. Συνήθως πρόκειται για συντάξεις από διαφορετικά ταμεία, όπου εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Η γραφειοκρατία κρατάει όμηρους τους πολίτες τη στιγμή που έχουν την ανάγκη του κράτους να πράξει το αυτονόητο. Μετά από χρόνια ατελείωτης εργασίας εξακολουθούν να τους εμπαίζουν.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης διαφημίζει τον ψηφιακός «πύργος ελέγχου» του ΕΦΚΑ, που θα βάλεις τέλος στη γραφειοκρατία (δεκαετίες τώρα τέρμα στη γραφειοκρατία βάζουν!). Πρόκειται ουσιαστικά για νέο ψηφιακό σύστημα, με το οποίο θα ελέγχεται τόσο η πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και η απόδοση των υπαλλήλων.

«Ο ΕΦΚΑ μπορεί να διαπιστώσει πως προχωρούν τα πράγματα στις συντάξεις ποια διεύθυνση δουλεύει και ποια δεν δουλεύει ποιος εισηγητής δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει. Στόχος είναι 3 συντάξεις την ημέρα ανά εισηγητή και θα υπάρχει αντίστοιχη πίεση στους διευθυντές» δήλωσε ο… αισιόδοξος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Το νέο σύστημα φέρνει αντιδράσεις, με την αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Βασιλοπούλου, να δηλώνει ότι στοχοποιεί και απαξιώνει τους εργαζόμενους και τον ίδιο τον φορέα για να κάνει εύκολη την εμπλοκή των πιστοποιημένων ιδιωτών.

Και στη μέση για ακόμη μια φορά ο πολίτης, που δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά να πάρει την ώρα που πρέπει την πολυπόθητη σύνταξή του, που την έχει πληρώσει χρυσάφι από τις κρατήσεις του!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.