ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάνουμε τον έλεγχο του Donbass, λένε οι Ουκρανοί – Kadyrov: Η Ρωσία ελέγχει το Lysychansk, πέφτει το Severodonetsk

1 min read

Χάνουμε τον έλεγχο του Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας, αναγνωρίζουν οι Ουκρανοί και προειδοποιούν την Δύση ότι εάν δεν προσφέρουν πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό… η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο…
Οι εξελίξεις στο Donbass έρχονται να επιβεβαιώσουν τα καθημερινά ρεπορτάζ του bankingnews για την επιτυχή προέλαση της Ρωσίας κόντρα στις αναφορές των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών ηπηρεσιών ότι δήθεν οι ρώσοι έχουν κολλήσει… και δεν σημειώνουν εδαφική πρόοδο.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ουκρανοί περικυκλώνονται και υποχρεώνονται να υποχωρήσουν.
Την ίδια στιγμή ο Ramzan Kadyrov ο ηγέτης της Τσετσενίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Lysychansk στις 25 Μαίου και παραλίγο να εισέλθουν στο Severodonetsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR).
Σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση συμμετέχουν οι καλύτερα εκπαιδευμένοι μαχητές του Υπουργείου Άμυνας, η Ρωσική Φρουρά και η πολιτοφυλακή.
Σχεδόν μπήκαν στο Severodonetsk και κατέλαβαν το Lysychansk, ανέφερε ο Kadyrov.

Προειδοποιούν οι Ουκρανοί: Εξαιρετικά άσχημη η κατάσταση στο Donbass, θα επιδεινωθεί περισσότερο 

Η κατάσταση στο Donbass είναι «εξαιρετικά κακή» για τις ουκρανικές αρχές.
Αυτό δήλωσε στις 25 Μαίου 2022 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Δεν θέλω να έχει κανείς την εντύπωση ότι όλα είναι λίγο πολύ εντάξει με τον πόλεμο.
Η κατάσταση στο Donbass είναι εξαιρετικά κακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι εάν η Δύση δεν παράσχει στο Κίεβο συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, η κατάσταση «θα γίνει ακόμη χειρότερη από ότι είναι τώρα».
Ο Kuleba ανέφερε ότι το σύστημα MLRS θα πρέπει να δοθεί «το συντομότερο δυνατό».
To ΜΛΡΣ είναι π
υραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης Μ270 ή είναι ερπυστριοφόρος εκτοξευτής ρουκετών
Σύμφωνα με τον Kuleba, αυτό είναι «το κλειδί για την αλλαγή του παιχνιδιού».
«Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να μας παραδώσει το MLRS το συντομότερο δυνατό, και θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός, εξηγώντας ότι οι δυτικές χώρες παρακολουθούν τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της προμήθειας αυτών των όπλων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, κάλεσε για άλλη μια φορά την Δύση… να εξασφαλίσουν την προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο, ιδίως MLRS, τανκς και πυραύλους κατά των πολεμικών πλοίων.

Μαχαιριά στην πλάτη

Κορυφαίοι αξιωματούχοι, της Ουκρανικής κυβέρνησης θεωρούν μαχαιριά στην πλάτη της Ουκρανίας τις προτάσεις κρατών (αναφέρονται σε Γαλλία και Ιταλία) που εισηγούνται κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ειρήνης με ταυτόχρονη παραχώρηση Ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει σχεδόν το 30% της Ουκρανίας, ελέγχουν σχεδόν πλήρως το Donbass ειδικά τις περιοχές του Luhansk και Donetsk και νότια την Μαριούπολη και την Kherson…
Η Ρωσία ελέγχει το 75% της παράκτιας ζώνης της Ουκρανίας και το 100% της Αζοφικής θάλασσας.
Η Ουκρανία έχει πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα μόνο από την Οδησσό.

cc1_4.png

cc2_4.png
cc3_4.png

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media