ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 4-3: Επική πρόκριση της Τότεναμ στο ματς της χρονιάς

1 min read

Δείτε βίντεο: Επτά γκολ, τρομερές εναλλαγές στο σκορ κι ένα γκολ στις καθυστερήσεις για την Σίτι που δεν μέτρησε ελέω VAR συνέθεσαν το σκηνικό στο απίστευτο ματς με τους «Σπερς» να προκρίνονται στους «4» του Champions League – Πρόκριση και για την Λίβερπουλ που νίκησε με 4-1 στο Πόρτο

Το φινάλε της προημιτελικής φάσης του Champions League, ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει φέτος (μαζί με την πρόκριση της Γιουνάιτεντ επί της Παρί), καθώς σε δύο αγώνες είχαμε 12 γκολ με την Τότεναμ να φεύγει από το Μάντσεστερ με το εισιτήριο των ημιτελικών μετά από ένα θρίλερ που θα ζήλευε κι ο Χίτσκοκ και θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, ενώ η Λίβερπουλ πέρασε με το επιβλητικό 4-1 από το Πόρτο και θα αντιμετωπίσει στους 4 την Μπαρτσελόνα.

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 4-3
Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε αγγλικό εμφύλιο (είχε πέντε ήττες), αλλά πιο πικρή νίκη δεν έχει ξαναβιώσει… Ειδικά μ’ αυτά που έγιναν στο φινάλε του αγώνα όταν 55.000 οπαδοί της πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Στέρλινγκ στο 90’+3′ και 2.700 φίλοι της Τότεναμ τραβούσαν τα μαλιά τους για το 5-3 που τους άφηνε εκτός συνέχειας Champions League…

Κι όμως οι ρόλοι αντιστράφησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τον Τούρκο διαιτητή Τσακίρ να βάζει το χέρι στο ακουστικό, να ενημερώνεται ότι ο Αγουέρο (από τον οποίο ξεκίνησε η φάση) ήταν οφσάιντ και να σηκώνει το χέρι ακυρώνοντας το γκολ. Ξαφνικά οι 55.000 έπεσαν ξεροί στις θέσεις τους και οι 2.700 πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά.

Ούτως ή άλλως το σημερινό ματς ήταν από την αρχή ως το τέλος ήταν αυτό ακριβώς το πράγμα: Κρύο, ζέστη! Κι όποιος ήθελε να το δει και για οποιοδήποτε λόγο έχασε τα πρώτα 11 λεπτά, είναι σα να έχασε το μισό ματς καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν μπει τέσσερα γκολ!

Με την Τότεναμ να έχει νικήσει με 1-0 στο Λονδίνο, η Σίτι σχεδόν με το καλημέρα κατάφερε να το ισοφαρίσει καθώς ο Στέρλινγκ χόρεψε τον Τρίπιερ και με άπιαστο σουτ έκανε το 1-0 στην πρώτη τελική των γηπεδούχων.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε η διπλή απάντηση! Πρώτη τελική για την Τότεναμ, σουτ του Σον και 1-1! Η πρόκριση μόλις είχε ξαναπάει στα χέρια της Τότεναμ, η οποία στη δεύτερη τελική της έκανε το 1-2!

Στο 10′ ο Έρικσεν βρήκεν τον Σον, ένα κοντρόλ, άπιαστο δεξί σουτ και η μπάλα στα δίχτυα με τον Κορεάτη να ήταν ο παίκτης που είχε πετύχει το γκολ και στο Λονδίνο!

Πλέον η Σίτι χρειαζόταν τρία γκολ για να προκριθεί και το πρώτο εξ αυτών ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό! Ο Μπερνάντο Σίλβα μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και η μπάλα μετά από κόντρα στον Ρόουζ πήγε στα δίχτυα για το 2-2!

‘Εντεκα λεπτά, τέσσερις τελικές, τέσσερα γκολ και ο κόσμος στο Etihad να παραλληρεί, ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές δεν τολμούσαν να σηκωθούν από τις καρέκλες.

Και καλά έκαναν καθώς στο 21′ ο Ντε Μπρόινε έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο Στέρλινγκ από κοντά διαμόρφωσε το 3-2.

Οι άμυνες έμοιαζαν σα να μην υπάρχουν με την Τότεναμ να δέχεται τεράστιο πλήγμα στο 37′ όταν ο Σισοκό, ο κορυφαίος παίκτης της αποχώρησε τραυματίας…

Η Σίτι δεν το εκμεταλλεύτηκε αρχικά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο έγειρε πραγματικά με την Σίτι να πιέζει, να δημιουργεί ευκαιρίες, ωστόσο η Τότεναμ στο 57′ είχε τρεις τελικές προσπάθειες και στο αμέσως επόμενο λεπτό δέχθηκε γκολ!

Ο Ντε Μπρόινε έσπασε τη μπάλα στον Αγουέρο κι ο Γιορίς που είχε βγάλει τα άπιαστα δέχθηκε γκολ στην κλειστή του γωνία για το 4-2. Πλέον η Σίτι είχε σκορ πρόκρισης, αλλά το δράμα δεν είχε κορυφωθεί.

Ο Ποτσετίνο επανέφερε στον άξονα τον Έρικσεν, η Τότεναμ πήρε μέτρα στο γήπεδο κι αφού έκανε κάποιες ευκαιρίες ήρθε το 4-3 στο 73′ με τον.. μηρό του Γιορέντε, με το γκολ να κατακυρώνεται αφού ο διαιτητής Τσακίρ βεβαιώθηκε από το VAR ότι δεν βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Η πρόκριση είχε αλλάξει και πάλι χέρια, η Σίτι βγήκε μαζικά στην επίθεση, άγγιξε στο 85′ το 5-3 με τον Γκουϊντογκάν και τελικά το πέτυχε στο 90’+3′ με τον Στέρλινγκ!

Μετά το λάθος γύρισμα του Έρικσεν η μπάλακ κόντραρε στον Σίλβα και κατέληξε στον Αγουέρο ο οποίος έδωσε στον Στέρλινγκ για να πετύχει το 5-3! Ο Γκουαρδιόλα πανηγύριζε σαν τρελός, οι παίκτες της Σίτι το ίδιο κι αυτοί της Τότεναμ είχαν πέσει στο χορτάρι… Ο μόνος που ήταν ψύχραιμος ήταν ο διαιτητής Τσακίρ, ο οποίος είχε ενημερωθεί από την αίθουσα ελέγχου του VAR ότι υπάρχει πιθανότητα οφσάιντ του Αγουέρο.

Ξαφνικά το γήπεδο… σίγησε, τα δευτερόλεπτα έμοιαζαν με αιώνες, ώσπου ο Τούρκος ρέφερι να σηκώσει το χέρι του και να δείξει οφσάιντ!

Το κοντράστ των συναισθημάτων απίστευτο, καθώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα άλλαξαν όλα… Το μόνο που δεν άλλαξε ήταν το τελικό σκορ κι ας έπρεπε να φτάσουμε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων για να ακουστεί το τελικό σφύριγμα.

Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Μεντί (84′ Σανέ), Γκουντογκάν, Σίλβα (63′ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπέρναρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο 
Τότεναμ: Γιορίς, Ρόουζ (90′ Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41′ Γιορέντε), Ερικσεν, Ντέλε Αλι, Μόουρα (82′ Ντέιβις), Σον

Πόρτο-Λίβερπουλ 1-4
Στο άλλο ματς η Πόρτο ήταν καταιγιστική στην εκκίνηση του αγώνα, αλλά η Λίβερπουλ σκόραρε στην πρώτη της τελική και εκεί τελείωσαν όλα με το τελικό σκορ να αδικεί τους Πορτογάλους, οι οποίοι έζησαν τον ίδιο εφιάλτη.

Πέρσι στον πρώτο αγώνα για τους 16 η Λίβερπουλ είχε διαλύσει τους Πορτογάλους στο Ντραγκάο με 5-0, αλλά σήμερα η Πόρτο μέχρι το 25′ ήταν εκπληκτική δημιουργώντας την πρώτη της φάση στα 35 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα.

Οι παίκτες του Κονσεϊσάο έβγαζαν συνεχώς φάσεις (13 τελικές έως το 25′), αλλά το γκολ δεν ήρθε και στο  26′ ο Μανέ με κοντινή προβολή πέτυχε το 0-1! Δεκατρείς τελικές, μηδέν γκολ, μία τελική, ένα γκολ (το οποίο μέτρησε αφότου το VAR έδειξε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ). Αυτός είναι ο σκληρός νόμος του ποδοσφαίρου.

Πλέον η Πόρτο ήθελε τέσσερα γκολ, αλλά αυτά τα πέτυχε η Λίβερπουλ που έκανε το 0-2 στο 65′ με τον Σαλάχ και παρόλο που στο 68′ ο Μιλιτάο μείωσε, το φινάλε έκρυβε άλλα δύο γκολ για τους Άγγλους με τον Φιρμίνιο στο 77′ και με τον Φαν Ντάικ στο 84′ και πλέον ετοιμάζεται για τις μάχες με την Μπαρτσελόνα.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Αλεξ Τέλες, Κορόνα (78′ Φερνάντο Σάντος_, Ντανίλο, Ερέρα, Μπραχίμι (81′ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο (46′ Σοάρες), Μαρεγκά.
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (66′ Γκόμες), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (71′ Χέντερσον), Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Οριζί (46′ Φιρμίνο).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.