ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χαμάς σε Ισραήλ: «Αποσυρθείτε ως τις 6μμ από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διαφορετικά θα απαντήσουμε»

1 min read

Τελεσίγραφο στο Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Όρος του Ναού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μέχρι τις 6 το απόγευμα εξέδωσε η Χαμάς. Σε δαφορετική περίπτωση «θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς ζήτησε, επίσης, από το εβραϊκό κράτος να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους των τελευταίων ημερών, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο «απάντησης» που επεξεργάζεται η οργάνωση. «Σας προειδοποιήσαμε. Οι δυνάμεις σας διεξάγουν έναν θρησκευτικό πόλεμο σε βάρος των Παλαιστίνιων, με αγριότητα και βαρβαρότητα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Channel 12, το Ισραήλ προχώρησε σε αναπροσαρμογή όλων των αεροπορικών του πτήσεων μετά το τελεσίγραφο της Χαμάς, τα αεροπλάνα που εισέρχονται και εξέρχονται από το Ισραήλ το κάνουν, πλέον, μέσω αεροδιαδρόμων στα βόρεια του Διεθνούς Αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν. 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση προκειμένου να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προετοιμασία για μια πιθανή κλιμάκωση της βίας, καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων στην Ιερουσαλήμ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε από την πλευρά της μια «βάρβαρη επίθεση» των ισραηλινών δυνάμεων και ο επικεφαλής του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγια, προειδοποίησε ότι η παλαιστινιακή «αντίσταση» «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια».

Επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Channel 12 του Ισραήλ, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που είχε δώσει η Χαμάς στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε το τηλεφώνημα που έλαβε μέρος την Δευτέρα μεταξύ του Ερντογάν και του ηγέτη των Παλαιστινίων όπου συζητήθηκε το ζήτημα της Ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση, θα σταθεί με τους παλαιστίνιους αδελφούς και θα προστατεύσει την τιμή της Ιερουσαλήμ.

Ακολουθεί εικόνα των Παλαιστίνιων ”εθελοντών” που έχουν οδηγηθεί στο πεδίο των συγκρούσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.