ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάκερς «έσπασαν» το web banking της Eurobank! Συναγερμός για την διαρροή των στοιχείων και των κωδικών – Η ανακοίνωση-διάψευση της εταιρείας

1 min read

Η Eurobank δεχεται κυβερνοεπίθεση! Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιείται μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web-banking, τα οποία δημοσιοποιούνται από στην πλατφόρμα Telegram.

Μόλις ο πελάτης της τράπεζας συνδεθεί στο σύστημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οδηγείται σε άλλη σελίδα όπου καταγράφονται και υποκλέπτονται τα προσωπικά τους δεδομένα ,όσο και κωδικοί τους στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Η τακτική phishing attack δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους χρήστες, όμως, τα στοιχεία που υποκλέπτονται δημοσιοποιούνται στην πλατφόρμα Telegram. Οι τελευταίες συναλλαγές των πελατών βρίσκονται στη διάθεση των χάκερς, οι οποίοι βρίσκουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση της τράπεζας, ούτε κάποια ενημέρωση προς τους πελάτες της για τις πιθανές συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης. 

Η ανακοίνωση της Eurobank

Μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης, η Eurobank έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα περί αναφορών για επίθεση hackers στα συστήματά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eurobank:

«Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης, επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Δημοσίευση στα Social Media