ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ψαλίδι στις συντάξεις επανυπολογισμό για συνταξιούχους του ΝΑΤ

1 min read

Περιορισμένες μειώσεις πρόκειται να προκύψουν στις συντάξεις των ασφαλισμένων του πρώην ΝΑΤ, από τον επανυπολογισμό τους, ιδιαίτερα αν πρόκειται για συνταξιούχους από τα ανώτερα κλιμάκια ασφάλισης.

Αντίθετα, θα υπάρξουν βελτιώσεις για όσους από τα κατώτερα πληρώματα λαμβάνουν αντίστοιχα κατώτατες συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγαλου (ν.4387/2016), αναφέρεται στην εφαρμογή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ, την 1.1.2019. Με το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μειώσεις έως και 18% στις συντάξεις.

Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με την εγκύκλιο που εκδόθηκε νωρίτερα για τον υπολογισμό των συντάξεων των ασφαλισμένων του πρώην ΝΑΤ, ισχύουν τα εξής:

• Για τον υπολογισμό του ύψους της εθνικής σύνταξης, η συνθετική ναυτική εργασία ανάγεται σε έτη ασφάλισης.

• Για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης, θα λαμβάνεται υπόψη κάθε έτος συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας καθώς και οι συντάξιμες αποδοχές, όπως προβλέπεται.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας θα ισχύσουν και για τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλομένων μέχρι 12/5/2016 συντάξεων.

Ειδικότερα, οι μεν κατώτατες συντάξεις των κατώτερων πληρωμάτων θα έχουν βελτίωση, οι δε ανώτερες θα έχουν περιορισμένες διαφορές.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση