ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ψαλίδι» στις συντάξεις έως 350 ευρώ φέρνει ο επανυπολογισμός

1 min readΜειώσεις που θα φθάνουν μέχρι και 350 ευρώ φέρνει ο επανυπολογισμός 2.600.000 συντάξεων που ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα.

Η αναπροσαρμοσμένη σύνταξη και η προσωπική διαφορά που θα προκύψει, θα πρέπει να έχουν αποτυπωθεί στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ έως την 1/1/2018.

Αυτό σημαίνει ότι, κατά το επόμενο έτος οι «παλαιοί» συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν τα ίδια ποσά, με καταγεγραμμένη την προσωπική διαφορά σε διαφορετικό πεδίο στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα.

Όλες ανεξαιρέτως οι συντάξεις θα τεθούν στο μικροσκόπιο το 2019 ώστε να ελεγχθεί η συμβατότητά τους με τους νέους κανόνες υπολογισμού, οι οποίοι προβλέπουν εμφανώς χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης και επανεκτιμήσεις μισθολογικών αποδοχών στην πορεία του εργάσιμου βίου.

Από 1/1/2019 που θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων με βάση το νέο σύστημα, δηλαδή το άθροισμα της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης, η προσωπική διαφορά θα είναι η πρώτη που θα κοπεί στο βωμό επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.
Άλλωστε βάσει του νόμου 4472/2017 η προσωπική διαφορά καταργείται από 1/1/2019, αλλά η τελική μείωση που θα έχουν οι συντάξεις δεν θα υπερβαίνει το -18%.

Στην πραγματικότητα οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες και θα φτάνουν ακόμη και στο 25%, γιατί, σημειωτέον, δεν θα περικόπτεται μόνο η σύνταξη, λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά θα καταργηθούν και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι παλαιοί συνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη άνω των 1.200 ευρώ, 35-40 έτη ασφάλισης και τελευταίες αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση