ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρούτσης Θα σταματήσουμε τις εξοντωτικές εισφορές Αναδρομικά μόνο από φέτος

1 min read

Αποκαλυπτικός Βρούτσης στο Open TV για κύριες, επικουρικές συντάξεις, εισφορές και αλλαγή φορολογίας

ΟΓιάννης Βρούτσης μίλησε στο Open TV και ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφήνει περιθώριο για να δοθούν αναδρομικά για προηγούμενες συντάξεις. Ωστόσο θα υπάρξει ένα επιπλέον ποσό, εν είδει αύξησης, που θα ισχύει από την 4η Οκτωβρίου του τρέχοντος και θα καταβληθεί όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο.

«Με τα τωρινά δεδομένα και αυτές τις αποφάσεις του ΣτΕ, δεν φαίνεται ότι υπάρχουν αναδρομικά. Αναδρομικά θα υπάρξουν για όλους μετά το ’19. Υπάρχουν και άλλες δίκες, που είναι ανοιχτές, θα πάνε ενδεχομένως και στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα δούμε αν θα βγουν κάποια ποσά. Καθαρό τοπίο δεν έχουμε. Το ΣτΕ απεφάνθη και δεν υπάρχουν αναδρομικά» τόνισε αρχικά αναφορικά με τα αναδρομικά παρελθοντικών ετών. Ο κύριος Γεραπετρίτης είπε ότι μετά τις 4/10 θα υπάρξουν αναδρομικά. Αν έρθουν μέχρι τον Δεκέμβριο, θα τα δώσουμε μέσα στον χρόνο, αλλιώς από του χρόνου. Θα υπάρξουν αναδρομικά, υπό την έννοια ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, και όλος αυτός ο λογαριασμός θα έρθει με το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο Ασφαλιστικό απέφυγε να μιλήσει με αριθμούς καθώς: «το Ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλο. Φιλοδοξία δική μου είναι να κλείσουμε τις ανοιχτές πληγές και να φέρουμε ένα Ασφαλιστικό δίκαιο, ελκυστικό κι ανταποδοτικό. Δεν θα υπάρξουν επιτροπές σοφών. Η γνωμοδότηση θα γίνει με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του υπουργείου. Θα συμβουλευτούμε ίσως κάποιο επιστημονικό προσωπικό. Είτε τον Δεκέμβρη του 2019 είτε τον Γενάρη του 2020 θα πάμε με το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Για τις επικουρικές συντάξεις είπε ότι «πάνω από το 1/3 θα δει θετική αλλαγή. Θα υπάρξει μια αύξηση περίπου 630€ το χρόνο» είπε ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ακριβές ρεπορτάζ του ethnos.gr. «Υποχρέωσή μου είναι να καταβληθούν αυτό το μήνα, αλλά δεν προλαβαίνουμε. αλλά θα τα πάρουν τον Γενάρη αναδρομικά μαζεμένα.

Για τις εκκρεμείς επικουρικές τόνισε ότι όλα θα γίνουν ψηφιακά για να μην χάνονται εργατοώρες και να μην περιμένουν μήνες και χρόνια οι συνταξιούχοι. Θα υπάρχει το Atlas, θα γίνει αυτόματα όπως γίνεται η είσοδος και στο Taxis. Είναι μεγάλη μεταρρύθμιση και δύσκολη.

Για εκκρεμείς συντάξεις: Το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων είναι 1.058.748. Θα απαγορεύεται η κινητικότητα από τον ΕΦΚΑ. Επιταχύνω κατά δύο μήνες την απονομή των συντάξεων.

Για τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών: «Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν η προεκλογική μας δέσμευση. Η φορολογία είναι 40,56% σήμερα, μια από τις υψηλότερες της Ευρώπης. Η δεύτερη μεγάλη θεαματική μείωση, θα ξεκινήσει 1η Ιουνίου του 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023 φτάνοντας το 5%. Η πρώτη μείωση θα είναι 0,90%. Οι 5 μονάδες μείωσης θα αφορούν μόνο στην πλήρη απασχόληση. Φιλοδοξούμε στο τέλος του 2020 να έχουμε μια φυσιολογική αγορά εργασίας. Στο νομοσχέδιο που έρχεται, δεν μπορεί ο επιχειρηματικός κόσμος, ο λίγος αυτός που το κάνει ακόμα, να είναι παραβατικός. Θα έχουμε μηδενική ανοχή. Έρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας. Οποιος μπει, αλίμονό του. Το ΣΕΠΕ και οι ελεγκτές θα κάνουν επανέλεγχο στον χρόνο κι αν παρανομεί ακόμα θα πληρώσει το διπλό πρόστιμο και το δεύτερο χρόνο 200% πάνω και ουσιαστικά θα βάλει λουκέτο. Λουκέτο, λοιπόν, στους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες του εργατικού δικαίου».

Τι θα αλλάξει στον νόμο Κατρούγκαλου: «Πρώτη παραδοχή, το ΣτΕ τον έκρινε αντισυνταγματικό. Δεύτερη παραδοχή, ως υπουργός πρέπει να βλέπω τα νούμερα. Μετέτρεψε το Ασφαλιστικό σε φορολογικό. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι καταστρέφεται ο ελεύθερος επαγγελματίας και μισθωτός. Όλοι φοβούμενοι τις εισφορές, φοροδιαφεύγουν. Σίγουρα αυτές οι εξοντωτικές εισφορές θα σταματήσουν να υπάρχουν. Δεν θα φοβάται να κόψει τιμολόγιο ο επαγγελματίας και να χρειαστεί να φοροδιαφεύγει».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu