ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βροχερό το σκηνικό του καιρού Χάρτες με την πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

1 min read

Σημαντικά ύψη βροχής έχει προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της χώρας μας, με το μετεωρολογικό σταθμό στον Έμπωνα Ρόδου από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Παρασκευής να έχει καταγράψει 77 mm. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, εμφανίζονται στον Πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

 Πίνακας 1. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Παρασκευής, όπως καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.          Για την Παρασκευή, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, όπου στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα νησιωτικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στο Χάρτη 1 που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής για την Παρασκευή, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.           

 Χάρτης 1. Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης για την Παρασκευή, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Στο χάρτη επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.           Παράλληλα, οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν έως νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (Χάρτης 2), σταδιακά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ (Χάρτης 2).  

 Χάρτης 2. Οι εκτιμώμενες εντάσεις των ανέμων για τις  μεσημεριανές (πάνω) και  βραδινές ώρες (κάτω) της Παρασκευής, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.