ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Βρώμικο” σχέδιο της Άγκυρας: Θέλει σύνδεση των Κατεχομένων με την παράνομη τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ

1 min read

ΟΙ Τούρκοι προσπαθούν να συνδέσουν την ΑΟΖ στα Κατεχόμενα με την Τουρκολιβυκή ΑΟΖ

Τετελεσμένα κατά της Ελλάδος φέρονται να ετοιμάζουν πάλι οι Τούρκοι εμπλέκοντας τα Κατεχόμενα στην Κύπρο με τη Λιβύη (κυβέρνηση Τρίπολης), με την υπογραφή συμφωνίας καθορισμού θαλασσίων περιοχών.

Πρόκειται σαφώς για “βρώμικο” σχέδιο σύνδεσης της ΑΟΖ των Κατεχομένων με την τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ, δημιουργώντας έναν ακόμη τρομερό κίνδυνο για την Κύπρο.

Ελπίζουμε να γνωρίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ, τις άνομες συμφωνίες Τούρκοκύπριων και Λίβυων στην Τρίπολη, ενώ πρόσφατες τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για σχέδιο ναρκοθέτησης περιοχών ευθύνης και συμφερόντων της Τουρκίας το επόμενο διάστημα.   

Ο Ακαδημαϊκός, Ερευνητής, Συγγραφέας και πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν Δρ. Ata Atun υποτιμώντας Ελλάδα και Κύπρο, θεωρεί ως σίγουρο για την Άγκυρα, ότι “Ελλάδα και ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν με την Τουρκία, ενώ Ισραήλ, Γαλλία και Αίγυπτος δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα σε οποιαδήποτε περίπτωση”.

Προφανώς ο ίδιος ξεχνά την μακραίωνη ελληνική ιστορία, στην οποία σχεδόν πάντα ήμασταν μόνοι μας αλλά δεν φοβηθήκαμε ποτέ να τα βάλουμε ακόμα και με αυτοκρατορίες.

Ο Τούρκος πολιτικός σύμβουλος του Ερντογάν, ξεχνά επίσης ότι η χώρα του ήταν ο “επιτήδειος ουδέτερος” στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατά του φασισμού (1939-1945).

Ο ίδιος τονίζει ότι, “οι παράκτιες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, ενώ τα τελευταία 60 χρόνια, η Τουρκία διασφάλιζε την περιφερειακή ασφάλεια της περιοχής.

Η πολιτική της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί και το 2021.

Λιβύη και Βόρεια Κύπρο υπέγραψαν συμφωνία για οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας για να αποτρέψουν την οποιαδήποτε παράνομη δράση εντός της επικράτειάς τους στα όρια της δικαιοδοσίας τους.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να δρα με δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το 2021, ενώ θα επιβάλλει μια πιο αποτελεσματική τουρκική κυριαρχία”, τόνισε ο ίδιος.

Έτερος Τούρκος Καθηγητής με το όνομα Σολομών Κιζιλτοπράκ σημειώνει ότι η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Τουρκία έχουν το δίκαιο με το μέρος τους στην Α. Μεσόγειο και για αυτό θα λάβουν τα περισσότερα κέρδη (ΑΟΖ) λόγω των ορθολογικών απαιτήσεων τους, κάτι που δεν συμβαίνει όμως στη Λιβύη.

Πηγή pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media