ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρήκαν τρόπο οι «άριστοι» να εμφανίζουν λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού

1 min read

Βρήκε τρόπο η χούντα του… παραλία Μητσοτάκη να μειώσει δραστικά τα εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται καθημερινά στη χώρα και να την κάνει… covid free!

Αμ τι νομίζατε, τζάμπα τα πήραν τα πτυχία από τα Χάρβαρντ οι… «άριστοι»;

Ένα… προβληματάκι, λοιπόν, προέκυψε με τα αντιδραστήρια προέκυψε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), γιατί την Κυριακή 30 Αυγούστου εστάλησαν συνολικά 5.500 δείγματα υγειονομικών από δομές υγείας της Αττικής και το ΕΚΕΑ… εξήντλησε σε μια ημέρα τη δυνατότητα που έχει για αναλύσεις δειγμάτων σε εβδομαδιαία βάση.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα έχει προμηθευτεί αντιδραστήρια και θα μπορεί να αναλύει 1.000 δείγματα ημερησίως.
Μέχρι τότε τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Υγείας να κατευθύνουν τα δείγματα προς το Ινστιτούτο Παστέρ. 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) το Ινστιτούτο Παστέρ είναι… κλειστό τα Σαββατοκύριακα, «κι αυτό καθυστερεί την έκδοση των αποτελεσμάτων ενώ υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού στα νοσοκομεία». Επιπλέον –και σύμφωνα με την ίδια καταγγελία- το Ινστιτούτο Παστέρ δεν έχει την δυνατότητα να εξετάζει τον ίδιο αριθμό δειγμάτων με αυτόν του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) «κι έτσι θα λιγοστέψουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην κοινότητα και η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων», ενώ όμοιο πρόβλημα με αυτό του ΕΚΕΑ έχει δημιουργηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο ενημέρωσε τα υπόλοιπα νοσοκομεία να μη στέλνουν δείγματα προς ανάλυση καθώς έχει έλλειμμα αντιδραστηρίων.

Μ’ αυτή την μεθόδευση, η χούντα πετυχαίνει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Και τα νέα κρούσματα μειώνει τεχνητά (άρα… νενικήκαμεν!) και τους φίλους της φαμίλιας χρηματοδοτεί από τα κρατικά ταμεία, καθώς όπως συμπληρωματικά καταγγέλλει  η ΠΟΕΔΗΝ:

«Τα νοσοκομεία αναγκάζονται πια και στέλνουν τα δείγματα στον ιδιωτικό τομέα με κόστος 40 έως 60 ευρώ το ένα και με μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Αυτά σημαίνουν μεγαλύτερη διασπορά στα νοσοκομεία, καθυστέρηση επεμβάσεων, περισσότερο κόστος, λιγότερος έλεγχος στη κοινότητα».

Καταλάβατε τώρα με τι «άριστα» αληταριά έχουμε μπλέξει;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.