ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βουλή Παράταση ισχύος διατάξεων του υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω κορωνοϊού

1 min read

Παρατείνεται η ισχύς σειράς διατάξεων, αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω του κορωνοϊού, με τροπολογία που έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου με τις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις προωθούμενες διατάξεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι με την τροπολογία παρέχεται στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και σε άλλες αναθέτουσες αρχές, αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, η δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις για την αγορά υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης, παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαδικασία αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών ΜΕΘ, ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων κ.λπ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση του κορωνοϊού.

Ακόμη, παρατείνεται η ισχύς της θητείας του ΔΣ της ΙΦΕΤ ΑΕ, έως 31-12-2020, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προμήθεια υγειονομικού και λοιπού εξοπλισμού, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω κορωνοϊού.

Εξάλλου, παρέχεται η δυνατότητα, έως το τέλος του 2020, στον υπουργό Υγείας να αποδέχεται δωρεές, κυρίως ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, πάσης φύσεως, μέσων ατομικής προστασίας και επεκτείνεται η δυνατότητα δωρεών, κυρίως σε ό,τι αφορά στις εργασίες για την κατασκευή ΜΕΘ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.