ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βόρεια Κορέα: Ένας Κιμ Γιονγκ Ουν από τα… παλιά εμφανίστηκε το 2020 – Τερματίζει το μορατόριουμ των πυρηνικών δοκιμών

1 min read

Τον τερματισμό στο μορατόριουμ των δοκιμών πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ανακοίνωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως είπε, η Πιονγκγιάνγκ θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα για την αποτροπή της αμερικανικής απειλής και θα αποκαλύψει στο «εγγύς μέλλον» ένα «νέο στρατηγικό όπλο», σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα προχωρά στην αντεπίθεση καθώς οι ΗΠΑ δεν ικανοποίησαν μέχρι το τέλος του 2019, όπως είχε τεθεί ως προθεσμία, τους όρους για επανέναρξη των διμερών διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για «γκανγκστερικού τύπου απαιτήσεις». Όμως ανέφερε, μιλώντας σε συνάντηση κορυφαίου οργάνου του Κόμματος Εργατών της Λαϊκής Δημοκρατίας ότι η ανάπτυξη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνατοτήτων θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ στο εξής, αφήνοντας μισάνοιχτη την πόρτα για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, «δεν έχουμε κανέναν λόγο να παραμένουμε μονομερώς προσηλωμένοι στη δέσμευση» της αναστολής των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων, είπε ο Κιμ, κατά το KCNA.

«Ο κόσμος θα ανακαλύψει στο εγγύς μέλλον ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα νέο στρατηγικό όπλο», τόνισε.

Τραμπ: Ο Κιμ είναι «άνθρωπος που κρατά τον λόγο του»

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως θεωρεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάποιον που «κρατάει τον λόγο του» και υπενθύμισε ότι οι δύο τους υπέγραψαν το 2018 συμφωνία, «συμβόλαιο» όπως είπε, για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

«Όμως υπέγραψε ένα συμβόλαιο, υπέγραψε μια συμφωνία που μιλάει για αποπυρηνικοποίηση (…). Αυτό έγινε στη Σιγκαπούρη, και νομίζω ότι είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του, οπότε θα μάθουμε», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο ιδιόκτητο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου κάνει διακοπές.

Δημοσίευση στα Social Media