Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» Ρέγκλινγκ: Θα παγώσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

1 min read

Ξεκάθαρος για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ήταν ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερία Die Presse.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικός δανειστής αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που έχουμε συμφωνήσει για την Ελλάδα, αν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκαν. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα επίπεδα χρέους εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλά. Η Ελλάδα όμως μπορεί να ζήσει με αυτά καθώς οι ωριμάνσεις είναι πολύ μακρές και τα επιτόκια πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες», δήλωσε.

Στο μεταξύ, επανέρχονται από σήμερα Δευτέρα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν την πορεία των δημοσιονομικών της χώρα, εγκαινιάζοντας την περίοδο της «μεταμνημονιακής» ενισχυμένης εποπτείας.

Τα κλιμάκια των θεσμών από σήμερα και για πέντε ημέρες θα περάσουν από «κόσκινο» τα στοιχεία για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας με κατά τόπους επισκέψεις των ιδίων στα υπουργεία και όχι των υπουργών στο ξενοδοχείο που διέμεναν πρακτική που ξεκίνησε από την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο προϋπολογισμός και οι συντάξεις αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο των πρώτων συζητήσεων με τους θεσμούς, μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι πρώτες μεταμνημονιακές συζητήσεις θα γίνουν στον απόηχο του πακέτου εξαγγελιών που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες 9 Σεπτεμβρίου από τη ΔΕΘ, για ΕΝΦΙΑ, μειώσεις φόρων και εισφορών ,αλλά και επιστροφή αναδρομικών 1 δισ. ευρώ σε δικαστικούς, ένστολους και πανεπιστημιακούς.

eleftherostypos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.