ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βομβα Πούτιν: Η Αμερική μας εξαπάτησε πριν το πραξικόπημα στην Ουκρανία

1 min read

«Μας παρακάλεσαν να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο Γιανούκοβιτς να μην κινήσει το στρατό και ότι η ίδια η αντιπολίτευση θα απελευθερώσει την πλατεία και τα δημόσια κτήρια που κατέλαβε και θα περάσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την εξομάλυνση της κατάστασης», ανέφερε

Σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου Βλαντιμίρ Σολόβιοφ που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξιστορεί το πως “οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπάτησαν με χονδροειδή και χυδαίο τρόπο τη Ρωσία πριν από το πραξικόπημα στην Ουκρανία”.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρεται στα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2014, στο Κίεβο, και στο τι προηγήθηκε με την επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας που υπέγραψαν με τον τότε Πρόεδρο της Ουκρανίας -Βίκτορ Γιανούκοβιτς- και την ηγεσία της ουκρανικής αντιπολίτευσης ντοκουμέντο εξόδου από την κρίση χωρίς αιματοχυσία.

Οι Αμερικανοί ως επιτηρητές ζήτησαν τη συνδρομή της Μόσχας προς εκτόνωση της κατάστασης. «Απευθύνθηκαν σε εμάς οι Αμερικανοί εταίροι μας και μας παρακάλεσαν να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο Γιανούκοβιτς να μην κινήσει το στρατό και ότι η ίδια η αντιπολίτευση θα απελευθερώσει την πλατεία και τα δημόσια κτήρια που κατέλαβε και θα περάσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την εξομάλυνση της κατάστασης».

Το Κρεμλίνο συμφώνησε, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επίσης συμφώνησε να μην υπάρξει εκτροπή και «ένα 24ωρο αργότερα έγινε κρατική ανατροπή», αναφέρει ο Ρώσος Πρόεδρος.

Και όμως, «δεν μας είπαν κουβέντα, δεν επιχείρησαν καν να εξηγήσουν ότι τάχα έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα και θα επιδιώξουμε να τα φέρουμε πάλι στην έννομη τάξη. Ούτε λέξη, αντίθετα έδωσαν πλήρη υποστήριξη σε εκείνους που έκαναν το πραξικόπημα!  Έτσι χυδαία και χοντροκομμένα μας εξαπάτησαν. Ουσιαστικά η Αμερική έκανε με τα ίδια της τα χέρια το πραξικόπημα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να στηρίζει την τωρινή εξουσία στο Κίεβο.

Με τον τρόπο αυτό η Ουάσιγκτον έχει οδηγηθεί η ίδια σε αδιέξοδο», καταλήγει ο Ρώσος πρόεδρος και υποψήφιος για νέα εξαετή θητεία στο ύπατο αξίωμα στις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.