ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» Πούτιν για Βαρθολομαίο: Εδωσε αυτοκέφαλο στην Ουκρανία για χρήματα

1 min read

Ο Πούτιν κατηγόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι επιδιώκει να προσεταιριστεί την ουκρανική εκκλησία και στη συνέχεια να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από αυτή και για να λάβει βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

Σκληρή επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν,για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής εκκλησίας. 

Στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε για την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι στόχος του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι να «υποτάξει την Ουκρανική Εκκλησία» και να «κερδίσει χρήματα», λαμβάνοντας «βοήθεια από την Ουάσιγκτον«.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι επιδιώκει να προσεταιριστεί την ουκρανική εκκλησία και στη συνέχεια να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από αυτή και για να λάβει βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανικής Εκκλησίας:

«Η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία είναι απίστευτη. Συνιστά άμεση παρέμβαση του κράτους στην εκκλησία και στη θρησκευτική ζωή. Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Δημιουργήθηκε η αποκαλούμενη «ενωμένη σχισματική εκκλησία της ενορίας της Κωνσταντινούπολης» και σε όποιον δεν αρέσει η ρωσική ενορία μπορεί να επιλέξει την ενορία της Κωνσταντινούπολης.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας ήταν απολύτως αυτόνομη. Ελάχιστοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Ουσιαστικά ήταν μία απολύτως ανεξάρτητη Εκκλησία που είχε το δικαίωμα να εκλέγει μέχρι και τους δικούς της ιεράρχες. Η μόνη σύνδεση που είχε με τη Ρωσία ήταν πνευματική. Κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων απλώς ανέφεραν το όνομα του Παναγιώτατου Πατριάρχη της Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Αυτό ήταν όλο. Και δείτε τώρα την εξάρτηση που έχουν από την Τουρκία και την τουρκική ενορία (σσ το Φανάρι).

Θεωρώ ότι το βασικό κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι να υποτάξει την ουκρανική εκκλησία και στη συνέχεια να κερδίσει χρήματα από αυτήν. Θεωρώ ότι αυτό είναι το βασικό κίνητρο, καθώς επίσης και προκειμένου να λάβει βοήθεια από την Ουάσιγκτον.

Το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε το Κίεβο για να συζητήσουν το ζήτημα είναι πραγματικά απίστευτο, ωστόσο συνέβη και μάλιστα πριν τις επερχόμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο στοχεύει στη διεύρυνση του ρήγματος ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς».

 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.