ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΒOΜΒΑ! Oι καραμανλικοί στηρίζουν Τσίπρα

1 min read

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει την έξοδο από το μνημόνιο αλλά φαίνεται ότι έχει βρει και έναν ανέλπιστο σύμμαχο.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα ρεπορτάζ από το cnn.gr, το οποίο αναφέρει το θετικό μήνυμα του πρόεδρου του Eurogroup και επικεφαλής του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, Μάριο Σεντένο, για την Ελλάδα:«Η Ελλάδα βγήκε επιτυχώς από το τελικό, τριετές πρόγραμμα στήριξης, το οποίο είχε συναφθεί τον Αύγουστο του 2015 προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης κρατικού χρέους, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 20/8) ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ – EMS).
«Σήμερα μπορούμε με ασφάλεια να τερματίσουμε το πρόγραμμα του ΕΜΣ χωρίς ακολουθούντα προγράμματα, καθώς, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της», δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup και επικεφαλής του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, Μάριο Σεντένο, στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο θεσμός.
«Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια του Ελληνικού λαού, την καλή συνεργασία με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μέσω δανείων και ελάφρυνσης χρέους», πρόσθεσε ο Σεντένο.
Ο EMS εκταμίευσε συνολικά 61,9 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια για να υποστηρίξει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Άλλα 24,1 δισ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα στην ελληνική κυβέρνηση εντός των ορίων του προγράμματος στήριξης δεν χρειάστηκε να εκταμιευθούν, διευκρίνισε το ευρωπαϊκό ταμείο».

Όπως διαβάζετε, η ανακοίνωση είναι ένας ύμνος στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-παραβλέποντας βέβαια τα κακώς κείμενα και τα υπολείμματα που αφήνει στην ελληνική κοινωνία αυτή η «αιματηρή» έξοδος.

Ο κος Αντώναρος- γνωστός… φίλος του Κ. Καραμανλή- έγραψε τα εξής:

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.