ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» Der Spiegel: Στον αέρα η συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας για το προσφυγικό

1 min read

«Βόμβα» Der Spiegel: Στον αέρα η συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας για το προσφυγικό

Με βραδυφλεγής βόμβα μοιάζει το προσφυγικό για την Ευρώπη και τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι τα κράτη-μέλη διαφωνούν για το ποιος πρέπει να χρηματοδοτήσει την Τουρκία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, κάποια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως σε συναντήσεις αξιωματούχων ως προς τη χρηματοδότηση που πρόκειται να λάβει η Τουρκία για το προσφυγικό.

Ειδικότερα, σε κοινή επιστολή που υπογράφουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία αρνούνται να δώσουν περισσότερα χρήματα από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., κάτι που απορρίπτει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Η Γερμανία από την πλευρά της ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λεπτομερή ανάλυση για τη χρήση των κονδυλίων από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία είχαν καταλήξει σε μια συμφωνία για τον περιορισμό των προσφύγων που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Επιπλέον η ΕΕ θα έδινε στην Τουρκία 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών, όπως για σχολεία, νοσοκομεία κτλ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.