ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βόλος: Νέα διαδικτυακή απάτη μέσω facebook

1 min read

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στα social media. Δεκάδες Βολιώτες, που σερφάριζαν στο διαδίκτυο αμέριμνοι, έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων από φίλους τους, οι οποίοι υποτίθεται βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και ζητούσαν χρήματα. 

Το προφίλ βέβαια εκείνου που εμφανιζόταν να ζητεί απεγνωσμένα χρήματα ήταν ψεύτικο.

«Εάν κάποιος σας στείλει μήνυμα, με δικό μου προφίλ, ζητώντας σας χρήματα ή λογαριασμό τραπέζης μη μασήσετε, δεν είμαι εγώ. Απατεώνες είναι, που χτύπησαν και στο δικό μου προφίλ πριν από λίγο» επισήμανε η Κ.Ε. από τη Νέα Ιωνία.

Η ίδια βέβαια έσπευσε αμέσως να επικοινωνήσει με τη γνωστή της που εμφανιζόταν να της ζητεί βοήθεια και αμέσως ενημερώθηκε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο και συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για απόπειρα εξαπάτησής της.

Μέσα σε λίγα λεπτά κάτω από την ανάρτησή της, με την οποία συνιστούσε προσοχή στους διαδικτυακούς της φίλους, μπήκαν και άλλοι Βολιώτες που είχαν δεχθεί σχεδόν την ίδια ώρα… αντίστοιχα αιτήματα περί ενίσχυσης φίλου, που δήθεν ήταν σε απόγνωση και χρειαζόταν δανεικά χρήματα.

«Καλησπέρα, τι κάνεις; Εγώ έχασα το πορτοφόλι μου. Έχεις μήπως λογαριασμό στην τράπεζα (ονοματιζόταν η τράπεζα); Θέλω μία μεγάλη χάρη….» ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι φτιάχνοντας ψεύτικα προφίλ προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αντλήσουν προσωπικές πληροφορίες, αριθμούς λογαριασμών από τράπεζες και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Δημιουργούν ψεύτικο προφίλ με το όνομα κάποιου και κάποιες φωτογραφίες του. Στη συνέχεια, κάνουν αιτήματα φιλίας σε διάφορα άτομα του κύκλου του και τους ζητούν χρήματα λέγοντάς τους πως έχουν κάποιο πρόβλημα. Τα ποσά που ζητούν μέσω του συγκεκριμένου κόλπου δεν είναι μεγάλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κοντά στα 50 ευρώ.

Όπως και να’ χει, σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι αντίστοιχο, καλύτερα να ενημερώσετε τηλεφωνικά τον φίλο σας και αν όντως έχει ανάγκη από χρήματα, πραγματοποιήστε τη συναλλαγή από κοντά.

Πηγή: taxydromos.gr

Δημοσίευση στα Social Media