ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Bloomberg: Έρχεται ο «λογαριασμός» για τα όπλα Ελλάδας και Ευρώπης στον Ζελένσκι – Μέχρι τέλος Οκτωβρίου φτάνει το φυσικό αέριο

1 min read

Οι κυρώσεις στη Ρωσία που προκάλεσαν την αντίδραση της Μόσχας σε ότι αφορά την προήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου στις «μη φιλικές χώρες» της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, φέρνουν ακραίες καταστάσεις, όπως εφαρμογή του μέτρου του δελτίου στην ενέργεια για φέτος τον χειμώνα στην Ευρώπη αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και η στήριξη στο καθεστώς Ζελένσκι που καταδίωξε την ρωσόφωνη μειονότητα της Ρωσίας και προκάλεσε την ένοπλη αντίδραση της Μόσχας, αντί να προκαλέσουν πόνο στη Ρωσία προκαλούν οδύνες στους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικά στους Έλληνες που ήδη έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια οικονομικής καταστροφής.

  • Ο Klaus Mueller, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων στη Γερμανία, προειδοποίησε ότι ακόμη και με τις αποθήκες φυσικού αερίου κατά 95% πλήρεις, η ενέργεια θα επαρκούσε μόνο για δύο με δυόμιση μήνες ζήτησης εάν η Ρωσία διακόψει τις ροές. Τα γερμανικά αποθέματα ανέρχονται πλέον περίπου στο 85% και επαρκούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το πολύ!

Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα: Το φυσικό αέριο που έχει επαρκεί το πολύ μέχρι τέλους Οκτωβρίου!

Ίσως η κυβέρνηση θα έπρεπε να σκεφθεί καλύτερα πριν στείλει τα φορτία όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι και να αδειάσει τις αποθήκες στα ελληνικά νησιά

  • Οι υπουργοί Ενέργειας ετοιμάζονται για την έκτακτη συνεδρίαση στις 9 Σεπτεμβρίου, για να βγει ο λογαριασμός της στρατιωτικής βοήθειας στον Ζελένσκι: Κόβουν το φυσικό αέριο στους πολίτες, κλείνουν βιομηχανίες (έκλεισε ήδη η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης) το ευρώ καταρρέει, οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται, ο πληθωρισμός σε λίγο θα συγκρίνεται με αυτόν μετά τον Α’ΠΠ!

Ήδη σε επίπεδα τετραπλάσια σε σχέση με πέρσι, οι τιμές πρόκειται να εκτιναχθούν τη Δευτέρα, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά -και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να δράσουν.

Η πλήρης διακοπή του Nord Stream, που περνά κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, αφήνει μόνο δύο μεγάλους δρόμους παροχής φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Μία μέσω… Ουκρανίας και μία από τον TurkStream μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το ζήτημα είναι ότι η Ουκρανία κλέβει το ρωσικό φυσικό αέριο που η Μόσχα εξακολουθεί να στέλνει για να μην ξεπαγιάσουν οι ρωσόφωνοι.

Αλλά οι ρωσόφωνες περιοχές καταλαμβάνονται η μία μετά την άλλη και η Μόσχα σύντομα θα διακόψει την ροή προς την Ουκρανία.

Η Τουρκία έχει ήδη διακόψει την παροχή προς την Βουλγαρία κατόπιν ρωσικής απαίτησης και στην Αθήνα περιμένουν το χειρότερο: Την διακοπή και προς την Ελλάδα!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.