ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπλόκο Βλαντίμιρ Πούτιν σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Λιβύη

1 min read

Δραματικό παρασκήνιο για Σύρτη και πετρελαιοπηγές μεταδίδει ο ανταποκριτής του Εθνους και του Open Θανάσης Αυγερινός

Σε αντίθεση με την τουρκική διπλωματία -μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ότι είναι τεχνικές οι διαφωνίες με τη Μόσχα αναφορικά με τη Λιβύη– η Μόσχα μοιάζει να χαμηλώνει κάπως τους τόνους, παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Εθνους και του Open Θανάσης Αυγερινός, η ρωσική υπομονή μοιάζει να εξαντλείται μετά τα τουρκικά ήξεις αφήξεις, αλλά και έπειτα από την πρόσκληση των ΗΠΑ να εμπλακούν πιο ενεργά στη διευθέτηση της Λιβύης. Με λίγα λόγια, δεν αφήνουν οι Ρώσοι τη Λιβύη σε Τραμπ και Ερντογάν, θεωρώντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, καθώς η Ρωσία φαίνεται να μη θέλει να εγκαταλείψει πλήρως τον υποχωρούντα Χαφτάρ, δεν θέλει να επιτρέψει την περαιτέρω προέλαση των δυνάμεων του Σάρατζ και προπαντός την απώλεια της Σύρτης.

Επομένως, όλο αυτό, σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, μοιάζει σαν ένα μήνυμα της ρωσικής διπλωματίας προς την Αγκυρα ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τα συμφέροντά της στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι, και σε άλλο ένα επίπεδο, φαίνεται πως οι συμφωνίες Αγκυρας και Ρωσίας, δεν πηγαίνουν καθόλου καλά.   

Πηγή: Έθνος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.