ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μπλακ άουτ» σε μεγάλες ιστοσελίδες: «Επεσαν» σέρβερς της Akamai -Προβλήματα σε Airbnb, HSBC και Amazon

1 min read

Διαδικτυακό «μπλακ άουτ» σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (22/7/2021), καθώς μεγάλες διαδικτυακές ιστοσελίδες έχουν «πέσει».

Μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Amazon και η Airbnb, τέθηκαν εκτός λειτουργίας ή είχαν αργή απόκριση. Το πρόβλημα φέρεται να οφείλεται σε ζήτημα DNS των σέρβερ της Akamai, παρόχου υπηρεσιών περιεχομένου, κυβερνοασφάλειας και cloud.

Ποιες ιστοσελίδες «έπεσαν»

 1. PlayStation Network
 2. HSBC
 3. Steam
 4. Barclays
 5. Lloyds Bank
 6. Halifax
 7. Airbnb
 8. TSB
 9. Call of Duty
 10. Warframe
 11. Channel 4
 12. Waitrose
 13. Sky Bet
 14. Xero
 15. EA
 16. ITV
 17. British Airways
 18. Tesco Bank
 19. LastPass
 20. Fifa
 21. Argos
 22. John Lewis
 23. UPS
 24. McDonalds
 25. Premiere Inn
 26. Fortnite
 27. Cloudfare
 28. 123 Reg
 29. Credit Karma
 30. Nvidia
 31. Bank of Scotland
 32. Now TV
 33. Barclaycard
 34. Amazon Web Services
 35. Sainsbury’s Bank
 36. Epic Games Store
 37. Aldi

Η Akamai παρέχει διάφορες υπηρεσίες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υπηρεσιών βελτιστοποίησης της πρόσβασης σε ιστότοπους, οι οποίες, θεωρητικά, επιτρέπουν τη διατήρηση της πρόσβασης χάρη, εν μέρει, στο cloud (υπολογιστικό νέφος).

Λίγο πριν τις 20:00 ώρα Ελλάδας, η Akamai ανακοίνωσε ότι επιδιόρθωσε τις αιτίες αυτής της διακοπής.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή δεν είναι αποτέλεσμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο στην πλατφόρμα Akamai», διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Η μετοχή Akamai Technologies κατέγραφε απώλειες 0,50% φτάνοντας σε τιμή μετοχής 117 δολάρια στο δείκτη Nasdaq.

Στα μέσα Ιουνίου, μια βλάβη σε παγκόσμιο επίπεδο επηρέασε τις διαδικτυακές υπηρεσίες περίπου 500 πελατών της Akamai, που στερήθηκαν για ώρες σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία, με έδρα το Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη, βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες), στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η βλάβη, που διήρκεσε τέσσερις ώρες και επηρέασε αρκετές αεροπορικές εταιρείες και μεγάλες τράπεζες, δεν έγινε από επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Στις αρχές Ιουνίου, η Fastly, ένας άλλος πάροχος της οποίας το όνομα, όπως της Akamai, είναι σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά απαραίτητο για την προσβασιμότητα και τη λειτουργία πολλών ιστότοπων μεγάλης επισκεψιμότητας, αντιμετώπισε επίσης διακοπές στη λειτουργία της.

Η εταιρεία, εξειδικευμένη στο “cloud”, εξήγησε ότι το περιστατικό, επιλύθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και το οποίο επηρέασε κυρίως τους ιστότοπους της Amazon και των New York Times, οφειλόταν σε σφάλμα ενός λογισμικού της.

Δημοσίευση στα Social Media