Τρ. Ιούλ 7th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιούν οι πυρόπληκτοι

1 min read

Οι πληγέντες στην τραγωδία στο Μάτι θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν επαρκούν δεν επαρκούν – Θα καταθέσον υπόμνημα στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα πυρόπληκτοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα, προκειμένου να τονίσουν στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους φορείς ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν επαρκούν.

Οι κάτοικοι των πληγεισων περιοχών έφτασαν πριν από λίγο με πούλμαν στην Βουλή. Στο κάλεσμα τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή τους δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους τονίζονται τα εξης :

Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τους πυρόπληκτους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.

Με την τροπολογία για τα αυθαίρετα, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.

Ο λαός να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξουν υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικός και εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.