ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο: Οπλισμένα drones κατά των ρωσικών μαχητικών στην ΑΒ Χμέιμιμ της Συρίας – Καταρρίφθηκαν όλα από Pantsir S.1

1 min read

Σμήνος από εξοπλισμένων drones που ετοιμαζόντουσαν να καταπέσουν επί των ρωσικών μαχητικών Su-35, Su-30 κλπ. στην αεροπορική βάση Χμειμίμ, στη Λαττάκεια της Συρίας, κατέρριψε η ρωσική Αεράμυνα.

Η νύχτα έγινε μέρα από τις συνεχείς εκρήξεις. Τα αντιαεροπορικά Pantsir S.1 «καθάρισαν» την παρτίδα και διέσωσαν την ρωσική βάση που είχε υποστεί σημαντικές απώλειες σε ανάλογη επίθεση πριν έξι μήνες.

«Τα αντιαεροπορικά συστήματα της βάσης κατέστρεψαν όλους τους στόχους οι οποίοι πετούσαν προς την βάση», ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς, από το συμβάν.

Πρόκειται για ακόμη μια απόπειρα εξτρεμιστών μουσουλμάνων ανταρτών να πλήξουν την ρωσική αεροπορική βάση με drones, με την αμέσως προηγούμενη να είχε συμβεί στις  21 Μαΐου, η οποία κατέληξε πάλι στην κατάρριψη των drones.

Όπως αναφέρεται από τα ρωσικά ΜΜΕ η «ομάδα» αυτή των drones ο αριθμός των οποίων δεν κατονομάζεται εντοπίστηκε βόρεια και ανατολικά της βάσης από τα ραντάρ.

Πιστεύεται πάντως πως τα drones έφυγαν από την περιοχή Muazar η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Ιντλίμπ μια από τις ελάχιστες πλέον που ελέγχονται από τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.