ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός συνοδεύει βάρκες που καταφτάνουν στη Λέσβο

1 min read

Η τουρκική ακταιωρός παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με αλλοδαπούς στο Αν. Αιγαίο, μπορεί να διαπιστωθεί από τα δύο βίντεο και τις δύο φωτογραφίες που αποδέσμευσε σήμερα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, και τα δύο βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στα βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρόη οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σε σημερινή επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης, όπως σημειώνεται).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης και ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι Μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σήμερα Καθαρή Δευτέρα.

Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10.00 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες. Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.