ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο-ντοκουμέντο με την προκλητική συμπεριφορά Τούρκων στρατοχωροφυλάκων στον Έβρο

1 min read

Σε έναν πόλεμο νεύρων φαίνεται πως επιδίδονται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στον Έβρο, κάνοντας γύρους μέσα στο ποτάμι ακριβώς απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις.

Βίντεο ντοκουμέντο, που δημοσιοποίησε το OPEN καταγράφει τις περιπολίες των Τούρκων με φουσκωτό στον ποταμό Έβρο, μάλιστα μόλις οι ελληνικές δυνάμεις τους αντιλαμβάνονται επιδεικτικά ταχύτητα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που, όπως λένε Έλληνες συνοριοφύλακες, είναι αυτοί που δρουν ως διακινητές προωθώντας μετανάστες προς την ελληνική πλευρά. «Αυτοί είναι οργανωμένοι. Τους φέρνουν οι Τούρκοι κατά εκατοντάδες αλλά τα περάσματα έχουν κλείσει πλέον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών, Αθανάσιος Πεμούσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την τελευταία βδομάδα οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα 24ωρο οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, όταν μέχρι πριν από ένα μήνα (για το ίδιο διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200.

«Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.