Τε. Σεπ 23rd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΒΙΝΤΕΟ από τη ρωσική πυρηνοκίνητη “υπερτορπίλη” των Ηπείρων, Poseidon

1 min read

Βίντεο από το εργοστάσιο κατασκευής της πυρηνοκίνητης υπερτορπίλης Poseidon γνωστή μέχρι πρόσφατα με την κωδική ονομασία Status-6, δημοσίευσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το στιγμιότυπο των λίγων λεπτών δείχνει την πραγματικά τεραστίων διαστάσεων υπερτορπίλη μέσα στο εργοστάσιο κατασκευής της.

Η τορπίλη αυτή αποτελεί ουσιαστικά την αναβίωση ενός παλιού σοβιετικού αναπτυξιακού προγράμματος του Τ-15 το οποίο είχε ξεκινήσει κατά την δεκαετία του 1950 και προωθείτο από τον A.D. Sakharov. Η νέα ρωσική τορπίλη μπορεί να ταξιδέψει σε βάθος 1 χλμ με ταχύτητα 185 χλμ/ώρα σε απόσταση 10.000 χλμ.

Η ύπαρξη της είχε γίνει «κατά λάθος γνωστή το 2015 όταν κατά την διάρκεια ενημέρωση στρατιωτικών διοικητών είχε αποκαλυφθεί στην ρωσική τηλεόραση η ύπαρξη της νέας τορπίλης μαζί με τα υποβρύχια που θα την φέρουν. Η τορπίλη επίσημα παρουσιάστηκε αυτή την Άνοιξη από τον ίδιο τον Πρόεδρο Πούτιν κατά την διάρκεια βουλευτών του κόμματος του για τα τεχνολογικά στρατιωτικά επιτεύγματα της Ρωσίας.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η τορπίλη το τμήμα της έλικας είναι καλυμμένο και η εικόνα είναι αλλοιωμένη ώστε να μην φαίνονται λεπτομέρειες της σχεδίασης.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.