ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο από κουρδική επίθεση με νεκρούς Τούρκους στρατιώτες

1 min read

“Πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε το Κουρδιστάν”

Συνεχίζονται αμείωτες οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων όχι μόνοι στην ΝΑ Τουρκία αλλά και στην Συρία, καταγράφοντας στις περισσότερες περιπτώσεις Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες

ο Gerilla TV κυκλοφόρησε πλάνα της δράσης που ανέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες του YJA Star με αποτέλεσμα το θάνατο 5 Τούρκων στρατιωτών στις 9 Σεπτεμβρίου 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=mpzGKWLbnjw

Το Γραφείο Τύπου των Σύρων Κούρδων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δράση των ανταρτών: “Στο πλαίσιο της επαναστατικής εκστρατείας στις 9 Σεπτεμβρίου 15:15 2020, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επίθεση στο Xantur. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης σκοτώθηκαν 5 Τούρκοι και τραυματίστηκαν 7.

Γενική επίθεση από κουρδικές δυνάμεις στον τουρκικό στρατό ενόψει του σχεδίου δημιουργίας Κουρδιστάν

Ο Κούρδος αντιπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου Cemil Bayık, μίλησε στον κανάλι Sterk Tv για το Κουρδιστάν, την Τουρκία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και την εκστρατεία που ξεκίνησαν οι Κούρδοι, τονίζοντας ότι «τέλος πλέον η απομόνωση, και ο φασισμός της τουρκικής, κατοχής. Ώρα για διασφάλιση της ελευθερίας”.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι αυτός ο πόλεμος είναι μια μεγάλη ευκαιρία όσο και  κίνδυνος για τους Κούρδους.

Ο Cemil Bayık τόνισε ότι οι Κούρδοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν κράτος στη Μέση Ανατολή εάν χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία.

“Εάν δεν αναπτύξουμε  πρωτοβουλία, αυτή η ιστορική ευκαιρία θα χαθεί. Η Τουρκία στοχεύει όχι μόνο στους Κούρδους αλλά και όλους τους λαούς, διεξάγοντας νέα γενοκτονία σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Επομένως, όχι μόνο οι Κούρδοι, αλλά όλοι θα χάσουν από την τουρκική εισβολή.

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, οι Κούρδοι πρέπει να αναπτύξουν μια επιθετική πρωτοβουλία σε αυτήν τη διαδικασία και να αποτρέψουν τα πράγματα να πάνε με τον τρόπο που θέλει η Τουρκία”, τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζοντας ότι το τουρκικό κράτος είναι ένα κράτος κατοχής και γενοκτονιών, ο Μπαϊκ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του AKP-MHP έχει επιφέρει παντού αδικία, σκληρότητα και συμμορίες.

“Η πολιτική του φασιστικού τουρκικού κράτους ασκείται εναντίον του κουρδικού λαού, των δυνάμεων της δημοκρατίας, των λαών της Μέσης Ανατολής και της ανθρωπότητας.

Γι’ αυτό η Τουρκία εφαρμόζει πολύ “βρώμικες” πολιτικές. Η πολιτική της Άγκυρας εφαρμόζεται όχι μόνο εναντίον του φυλακισμένου ηγέτη μας Α. Οτσαλάν, αλλά και εναντίον της ανθρωπότητας, της δημοκρατίας, και της δικαιοσύνης. Τώρα αυτή η πολιτική δεν έχει νομιμότητα ή νόημα”, κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Αυτή είναι η Τουρκία κατά τον Κούρδο αξιωματούχο μια χώρα που διεξάγει γενοκτονίες και φέρνει το κακό παντού.

Από την άλλη έχουμε την ψυχολογική κατάσταση πολλών δεκάδων Τούρκων στρατιωτών στο Σιρνάκ είναι πάρα πολύ άσχημη, αφού πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται με γνωματεύσεις που αφορούν “αγχώδεις διαταραχές” και “‘μετατραυματικό στρες μάχης”, προκαλώντας νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα του τουρκικού στρατού στις κουρδικές αυτές περιοχές.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.