ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Bild: «Έρχεται θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας – Η Άγκυρα θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση με τον κορωνοϊό»

1 min read

«Θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο βλέπει η γερμανική εφημερίδα Bild επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε αποκαλύψει  ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την κρίση με τον κορωνοϊό για να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένοπλη σύρραξη τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η Τουρκία θέλει να εκμεταλλευτεί την κρίση που υπάρχει εξαιτίας του κορωνοϊού και να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο είτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε (και το πιθανότερο) σε κάποιο ελληνικό νησί.

Ταυτόχρονα δεν θα εγκαταλείψει το στόχο της για κρίση διαρκείας  στα σύνορα στον Έβρο, με τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Παρόλο που, σύμφωνα με την Bild, η ένταση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου έχει κοπάσει, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε συναγερμό εξαιτίας πληροφοριών περί νέας προκλητικής ενέργειας από την πλευρά της Άγκυρας. 

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε τέσσερις πρεσβείες (Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσινγκτον) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγραφεί προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους, εν μέσω του χάους των εξελίξεων γύρω από τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με την επιστολή, το περιεχόμενο της οποία γνωρίζει η Bild, οι πρεσβείες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ όπως και με εκπροσώπους των ΜΜΕ και να τους ενημερώσουν για την επείγουσα κατάσταση. 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο φέρεται να επικαλείται η Bild, ότι εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από την παγκόσμια υγεία, η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, εκμεταλλευόμενη την παρούσα κατάσταση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την Bild, φοβάται για θερμό επεισόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα, με τραυματίες ή ακόμη χειρότερα και με θύματα, μετά το επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στην Κω.

Το γερμανικό περιοδικό, μάλιστα, υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η κρίση των Ιμίων, το 1996…

Δημοσίευση στα Social Media