Τε. Σεπ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βερολίνο: «Η Ελλάδα θα αποτελέσει το πρότυπο για το πως θα επιστρέφουμε πρόσφυγες»!

1 min read

Ένας νέος κίνδυνος δια χειρός των Γερμανών προδιαγράφεται για την Ελλάδα καθώς το Βερολίνο θέλει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου οι συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ιταλία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα οι Γερμανοί θεωρούν την Ελλάδα το «πρότυπο» πάνω στο οποίο θα επιστρέφουν τους πρόσφυγες!

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας της δήλωσε σίγουρη ότι και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα δείξουν προθυμία για την επαναπροώθηση των προσφύγων και πσυνέχισε «για τις νέες διαδικασίες διέλευσης θα αποτελέσει πρότυπο η Ελλάδα»!

«Με τους Έλληνες θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα».

Και αν στην Ιταλία υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν θαα επιτρέψει να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην ιταλική κοινωνία εδώ στην Ελλάδα είναι διάχυτη η ανησυχία αφού κατά δήλωση του πρωθυπουργού στους FT προ ημερών επεσήμανε ότι είναι ανοικτός σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει τις «δευτερογενείς μετακινήσεις» των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά έπειτα ταξιδεύουν βόρεια, στη Γερμανία. 

Λέγοντας ότι μόνο 50 με 100 άτομα τον μήνα περνούν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, τόνισε ότι μια τέτοια συμφωνία με το Βερολίνο δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες, «δεν θα αποτελέσει επιπλέον βάρος για την Ελλάδα».

«Για εμάς δεν είναι πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή λέγοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία, αν αυτό βοηθήσει ώστε να δοθεί το σήμα στους διακινητές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές».

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δέχεται απίστευτες πιέσεις από τον κυβερνητικό της εταίρο στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ και αξιώνει τόσο από την ελληνική όσο και από την ιταλική κυβέρνηση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Το CSU του Ζέεχοφερ απειλεί να επανέλθει στον αρχικό του σχεδιασμό, ο οποίος προβλέπει άμεσες και άτακτες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, χωρίς καμία συνεννόηση, σε περίπτωση που έως τα τέλη Ιουλίου άσχετα αν υπάρχουν διμερείς συμφωνίες ή όχι.

Ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών έχει ζητήσει από την Αυστρία να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία, σε περίπτωση που ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι απορρίψει τη συμφωνία.

Βιέννη και Βερολίνο θέλουν από τους Ιταλούς να προχωρήσει η διμερής συμφωνία, στο πρότυπο της συμφωνίας με Ελλάδα και Ισπανία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δείχνει έτοιμος να κλείσει τα ιταλικά λιμάνια και στα στρατιωτικά πλοία καθώς δε είναι διαθέσιμος να θυσιάσει την χώρα του για χάρη των Γερμανών.

Όπως καταλαβαίνετε τον «μουτζούρη» πάλι η Ελλάδα θα τον πιάσει…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.