ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βέροια: Σε απόγνωση οι αγρότες – Προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις (βίντεο)

1 min read

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η μορφή και η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών που για μια ακόμη φορά κατεβαίνουν σε

μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το δίκιο τους.

Στις 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των “μπλόκων” στη Λάρισα και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Το πρωί της Παρασκευής στην Κουλούρα, σημείο όπου τα τελευταία χρόνια είναι ο τόπος ανάπτυξης των απεργιακών κινητοποιήσεων των αγροτών της περιοχής της Βέροιας, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών.

Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο που έπεφτε δεν ήταν λίγοι οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν εκεί, σε μια συγκέντρωση ενημερωτικού αλλά και αποφασιστικού χαρακτήρα για την περαιτέρω ανάπτυξη των κινητοποιήσεων καθώς όπως τονίστηκε, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες καθώς το ρωσικό εμπάργκο έπνιξε καίρια τις εξαγωγές και ταυτόχρονα ακόμα και το βασικό εισόδημα των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών έχει δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τα αγροτικά νοικοκυριά.

Επισημάνθηκε μάλιστα ότι με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις για οφειλές πάνω από 500 ευρώ, τα πράγματα εξωκοίλουν σε επικίνδυνες καταστάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

“Δεν υπάρχει αγρότης που να μη χρωστάει πάνω από 500 ευρώ”, υπογράμμισε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο μπορεί να βρεθούν πολλοί αγρότες μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις.

Ο Τάσος Χαλκίδης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι ενώ υπήρξε δέσμευση για την αποζημίωση των αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, οι αγρότες δεν έχουν πάρει ούτε΄ενα ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να καταβάλλουν εισφορές προς ένα κράτος το οποίο ενώ δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, απαιτεί από τους πολίτες να είναι αυτοί συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.

Το κλίμα στη συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα βαρύ, τα κεφάλια ήταν κατεβασμένα και είναι προφανές ότι οι αγρότες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση με απρόβλεπτες συνέπειες όταν ξεσπάσει το κύμα των αντιδράσεων.

Κουλούρα Ημαθίας συγκέντρωση αγροτών 12/1/2018

Πηγή: verianet.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.