ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Beriev-200: Το ρωσικό θωρηκτό που «καταπίνει φλόγες» αποχαιρετά τη χώρα μας! (video)

1 min read

Το ρωσικό Beriev-200, ένα από τα πολυτιμότερα όπλα της Πυροσβεστικής στις φετινές μάχες της με τα αλλεπάλληλα καταστροφικά πύρινα μέτωπα, ολοκλήρωσε την αποστολή του και επιστρέφει στη «μαμά πατρίδα»!   

Το αμφίβιο ιπτάμενο θωρηκτό που διέσχιζε τους ελληνικούς αιθέρες, «καταπίνοντας φλόγες» όπου και όποτε χρειαζόταν, απογειώνεται για το ταξίδι της επιστροφής, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή του, στο πλαίσιο του συμβολαίου της Ελλάδας με την Rostec. Το Beriev-200 επιχειρούσε σε φωτιές τόσο στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, όσο και σε νησιά για σχεδόν δύο μήνες, πραγματοποίησε πάνω από 60 πτήσεις και έκανε ρίψεις που ξεπερνούν τους 5.000 τόνους νερού.

Μάλιστα, το Be-200ES ήταν το μόνο αεροσκάφος που κατέσβησε φωτιές ακόμη και την πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα υπόλοιπα εναέρια δεν μπορούσαν να απογειωθούν. «Η ελληνική πλευρά εκτίμησε ιδιαίτερα τη βοήθεια των Ρώσων πιλότων και μηχανικών, καθώς και τις δυνατότητες του Be-200, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες, για παράδειγμα, σε ορεινές περιοχές και περιοχές με δύσκολο έδαφος. Ο συνολικός χρόνος πτήσης του ήταν περίπου 200 ώρες και έριξε περισσότερους από 5.000 τόνους νερού στις πυρκαγιές. Το πλήρωμα συμμετείχε στην κατάσβεση των πιο πολύπλοκων πυρκαγιών στην περιοχή Λημνιά στο νησί της Χίου, στη Βαρυμπόμπη και στα Βίλια στη Δυτική και Ανατολική Αττική», αναφέρει ο Viktor Kladov, εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.