ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Belharra: Στην Αθήνα η DGA για τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στις φρεγάτες – Το 2022 η υπογραφή της σύμβασης

1 min read

Στις αρχές τους νέου έτους αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την απόκτηση των τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra, καθώς οι διαβουλεύσεις της αρμόδιας επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) με την κατασκευάστρια εταιρία Naval συνεχίζονται τόσο για την τελική διαμόρφωση των πλοίων και το τελικό κόστος απόκτησής τους όσο και για τη συμμετοχή ελληνικών αμυντικών εταιριών στο πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα εκπρόσωποι της DGA, της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών της Γαλλίας, οι οποίοι θα έχουν επαφές με την ΓΔΑΕΕ και εκπροσώπους εταιριών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατασκευή των FDI HN.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) και θα αφορούν στην πιθανή συνεργασία των εγχώριων εταιριών με τις εταιρίες THALES και MBDA. Ως γνωστόν, η THALES κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα των Belharra, ενώ η MBDA θα προμηθεύσει τα οπλικά συστήματα στις γαλλικές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΓΔΑΕΕ με τις γαλλικές εταιρίες για την τελική διαμόρφωση και το κόστος των φρεγατών. Οι διαβουλεύσεις αφορούν τον αριθμό των κελιών και τις δυνατότητές τους για εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Όπως έχει ανακοινώσει ο γαλλικός όμιλος Naval, οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι εξοπλισμένες με έως 32 βλήματα Aster ή με συνδυασμό Aster και MICA NG βλημάτων, 21 RAM, 8 Exocet MM 40 B 3, MU 90 lightweight torpedoes και πυροβόλο 76 mm.

Επίσης, οι ελληνογαλλικές διαπραγματεύσεις αφορούν την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM), η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στον επόμενο χρόνο. Το σύστημα θεωρείται απαραίτητο για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς θα συμπληρώνει το σύστημα ηλεκτρονικών μέτρων υποστήριξης (ESM) που ήδη περιλαμβάνεται στις προσφερόμενες φρεγάτες Belharra.

«Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που συγκροτούν την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να συνδυάζεται η μέγιστη επιχειρησιακή δυνατότητα το πλοίων στη χαμηλότερη δυνατή τιμή», σημειώνει στο OnAlert πηγή της ΓΔΑΕΕ.

Η τελική διαμόρφωση των Belharra και η τελική τιμή απόκτησής τους θα καθορίσουν εν πολλοίς την περαιτέρω πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού για την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.