ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βέλγιο: Χάπια ιωδίου στους πολίτες για το ενδεχόμενο πυρηνικού ατυχήματος

1 min read

Σχέδιο εκκένωσης περιοχών σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τους πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες – Ειδική μέριμνα για τους νέους κάτω των 18 και για τις έγκυες

Έκδηλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η κίνηση της κυβέρνησης να προμηθευτεί και να αποκθηκεύσει μεγάλες ποσότητες χαπιών ιωδίου, προκειμένου να τα προμηθεύσει στους πολίτες για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στο βελγικό Τύπο, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο επείγουσας αντίδρασης, ώστε να είναι έτοιμη και να αντεπεξέλθει σε μία πιθανή πυρηνική επίθεση ή σε περίπτωση ατυχήματος.

Το σχέδιο υπογράφει η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, αφορά τους κατοίκους που ζουν σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τους πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει το Βέλγιο.
Ωστόσο, το πλάνο επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ ειδοποιήθηκαν οι νέοι κάτω των 18 και οι έγκυες γυναίκες, να σπεύσουν και να προμηθευτούν μία συσκευασία με χάπια ιωδίου, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται η εκκένωση περιοχών σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, μέσω ενός συστήματος αυτόματης ειδοποίησης, ώστε να επισπευθεί ο χρόνος αντίδρασης.

Οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι το νέο αυτό σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος εντάσσεται στο πλαίσιο της ανανέωσης των πλάνων για την προστασία των πολιτών του Βελγίου, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση