ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπάχαλο στα ΚΤΕΟ! Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κάρτες καυσαερίων

1 min read

Χωρίς Κάρτες Καυσαερίων έχουν μείνει ή κινδυνεύουν να μείνουν πολλά ΚΤΕΟ εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων έκδοσης των σχετικών εγγράφων από το Υπουργείο στις Περιφέρειες.

Μάλιστα πολλά ΚΤΕΟ στην Αττική κυρίως όπου ελέγχονται χιλιάδες οχήματα καθημερινά αναγκάζονται να στέλνουν καθημερινά κάποιο υπάλληλό τους στην Περιφέρεια για να προμηθευτούν έστω και 100 Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Βέβαια όταν και εκείνες τελειώσουν οι έλεγχοι των οχημάτων ολοκληρώνεται κανονικά χωρίς όμως οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να παραλαμβάνουν μαζί με το Πιστοποιητικό Ελέγχου ΚΤΕΟ και την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες οχημάτων κινούνται θεωρητικά τουλάχιστον παράνομα καθώς δεν διαθέτουν την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων όχι από από δική υπαιτιότητα αλλά εξαιτίας της έλλειψης των Καρτών από την Περιφέρεια οπότε σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία είναι στη διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού να του βεβαιώσει κλήση 150 ευρώ για την έλλειψη της Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το newsauto,  οι οδηγοί που κινούνται χωρίς Κάρτα Καυσαερίων βρίσκονται στο έλεος των αστυνομικών καθώς αν τους ελέγξουν και διαπιστώσουν την σχετική έλλειψη τότε θα πρέπει να τους βεβαιώσουν πρόστιμο από 30 έως και 200 ευρώ.

Η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγράφει ότι: «Τα έντυπα των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.), των Πρακτικών Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (Π.Ε.Τ.Ε.), των Ενδεικτικών Σημάτων Τεχνικού Ελέγχου (Ε.Σ.Τ.Ε.) των ΚΤΕΟ καθώς και τα έντυπα των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.), θα χορηγούνται εφεξής από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας προκειμένου να καλύπτουν και να εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες ζήτησής τους.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.)αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. Φ50/75660 /3565/20-10-1999 (Β’ 1999)κ.υ.α. όπως τροποποιήθηκε με την Φ1/26579 /3183/2007 (Β’ 790) όμοια. Eπισημαίνεται ότι, οι προδιαγραφές των εντύπων καρτών της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας, προκειμένου να επικαιροποιηθούν.

Η αρίθμηση των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) που θα χορηγούνται από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας, στη θέση “ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΡΤΑΣ“, θα αποτελείται από το διψήφιο κωδικό της εκάστοτε Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών (π.χ.: για τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, είναι 01) και θα ξεκινάει από το 1.000.001.

Και αν για τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου και τα Ενδεικτικά Σήματα Τεχνικού Ελέγχου (Ε.Σ.Τ.Ε.) η απόφαση φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα Δημόσια ΚΤΕΟ, γιατί τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν τα ίδια την ευθύνη της προμήθειάς τους, για τις Κ.Ε.Κ. δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και τα συνεργεία προμηθεύονταν μεν τις Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων από τις περιφέρειες, αλλά αυτές τις προμηθεύονταν από την κεντρική διαχείριση».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.