Τρ. Φεβ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βάσεις – Πανελλήνιες 2018: Βουτιά στις ιατρικές και στα πολυτεχνεία – Εκτινάσσονται τα παιδαγωγικά

1 min read

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2018 αλλάζουν τα δεδομένα στις βάσεις των σχολών. Οι αριστούχοι μειώθηκαν φέτος σημαντικά και έτσι σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές και σχολές στα πολυτεχνεία παρουσιάζουν κάμψη, ενώ διατηρούν τα υψηλά τους επίπεδα οι νομικές σχολές. Αντίθετα σχολές του 4ου πεδίου θα παρουσιάσουν σημαντική άνοδο, ενώ ρεκόρ αύξησης των μορίων που απαιτούνται για την εισαγωγή θα σημειωθεί στις παιδαγωγικές σχολές.

Μετά την απελευθέρωση των παιδαγωγικών σχολών, με τους υποψηφίους όλων των πεδίων να μπορούν να τις επιλέξουν η αύξηση μετριέται με χιλιάδες.

Η αύξηση των υποψηφίων στο 4ο επιστημονικό πεδίο κατά 2.500 άτομα φαίνεται ότι μαζί με τις επιδόσεις στα μαθήματα θα αυξήσουν τις βάσεις κατά περίπου 200 μόρια στις οικονομικές σχολές και τις σχολές πληροφορικής.
Αύξηση, λόγω αύξησης των υποψηφίων αναμένεται και σε τμήματα μουσικής.

Σε ότι αφορά στις σχολές αυξημένης ζήτησης στο πρώτο επιστημονικό πεδίο οι νομικές φαίνεται ότι θα ανέβουν από 50 ως 150 μόρια, ενώ κοντά στα 100 μόρια φαίνεται ότι θα είναι η αύξηση των βάσεων στις σχολές ψυχολογίας.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο σχολές όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών θα δουν φέτος νέα μείωση των βάσεων, οι αρχιτεκτονικές σχολές μάλλον θα μείνουν στα ίδια επίπεδα, ενώ σημαντική πτώση φαίνεται ότι θα υπάρξει στα φυσικομαθηματικά.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο οι ιατρικές θα έχουν σημαντική πτώση. Αυτή της Αλεξανδρούπολης ίσως βρεθεί κάτω ακόμη και 400 μόρια, ενώ και αυτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μάλλον θα πέσουν κάτω από το όριο των 1.900 μορίων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.