ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βαριοπούλα No 2»: Η κάθετη υπερκέραση αντί ζεύξης του Έβρου – Πολεμώντας από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο

1 min read

Η εκπόνηση των σχεδίων Baluoz, Suga και Oraj το 2003, ήταν απόρροια της υποβόσκουσας σύγκρουσης των νεο-Οθωμανών και των κεμαλικών στρατιωτικών στην Τουρκία.

Και τα τρία αυτά σχέδια προέβλεπαν ταυτόχρονες κινήσεις για πρόκληση μιας ελεγχόμενης σύγκρουσης με την Ελλάδα, την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και  στη συνέχεια την ανάληψη της εξουσίας.

Το πρώτο σχέδιο «Βαριοπούλα» που αφορούσε τον Στρατό,  μιλούσε για εισβολή στην Ελλάδα από τον Έβρο, το δεύτερο «Ρουφήχτρα» αφορούσε το Ναυτικό και προέβλεπε σειρά προκλήσεων στο ανατολικό Αιγαίο με επίκεντρο τις Οινούσες, ενώ το τρίτο «Καταιγίδες» αφορούσε την Αεροπορία το οποίο προέβλεπε έως και κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους, από ειδική μονάδα της ΤΗΚ,  με στόχο να κατηγορηθεί η Ελλάδα.

Μη χάσετε με την νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με τον Ελεύθερο Τύπο σε μια υπερ-έκδοση αφιερωμένη στο νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, το μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς Rafale F.3, καθώς και στην πορεία των λοιπών εξοπλιστικών προγραμμάτων που εξαγγέλθηκαν από το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.