ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπαράζ ασκήσεων ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος-”Ιδανικές συνθήκες” δηλώνουν οι Αμερικανοί

1 min read

Ιδανικό περιβάλλον και συνθήκες θα φέρουν πληθώρα αμερικανικών μονάδων το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα προκαλώντας οργή στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον επόμενο μήνα, η 1η αμερικανική Μεραρχία Πεζικού θα υποστηρίξει τρεις νατοϊκές επιχειρήσεις-ασκήσεις στην Ελλάδα, ενδεικτικό του κλίματος συνεργασίας και εκπαίδευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες όπως είναι φυσικό θα προκαλέσουν και πάλι τουρκική αντίδραση μέσω του τύπου της γειτονικής χώρας.   

Αρχικά θα έχουμε διαγωνισμό πληρωμάτων αρμάτων μάχης, πιθανότατα  στο πεδίο βολής Ξάνθης, ανάμεσα σε ελληνικά και αμερικανικά πληρώματα, με την επωνυμία “Hellenic Tank Challenge”, θα έχουμε την άσκηση μονάδων καταδρομών με την επωνυμία “ χρυσσόμαλο δέρας”, καθώς και την άφιξη της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το Fort Hood του Τέξας.

Όλες αυτές οι κινήσεις δεν ξεφεύγουν της προσοχής των Τούρκων, οι οποίοι φέρονται ενοχλημένοι από την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ, στον ύψιστο βαθμό.

Μέλη της αμερικανικής 1ης Μεραρχίας Πεζικού και της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού και της Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο.

Όλοι αυτοί εργάζονται για να προετοιμάσουν πολλαπλές τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα υποδεχθούν τις αμερικανικές δυνάμεις, ως μέρος της πρόσφατα ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας και της ευρωπαϊκής αποστολής του ΝΑΤΟ “Atlantic Resolve”.

«Η MDCA, αναφέρει ρητά το Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη ως δύο τοποθεσίες στις οποίες ΗΠΑ και  Ελλάδα θα χρησιμοποιούσαν για αμοιβαία χρήση», δήλωσε ο Brandon Marsh, επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

«Επίσης στην ίδια συμφωνία συμπεριλαμβάνεται το στρατόπεδο Γεωργούλα (Βόλος) και το Στρατόπεδο Γιαννούλη, που θα είναι ο χώρος εφοδιαστικής υποστήριξης  στην Αλεξανδρούπολη.

Μπορούμε ενδεχομένως να δημιουργήσουμε μια βάση εκεί που θα μπορούσε να παρέχει υποστήριξη σε έως και 600 στρατιώτες των ΗΠΑ», κατέληξε ο ίδιος.

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδος -ΗΠΑ συνδέεται άμεσα με την επιχείρηση Atlantic Resolve του ΝΑΤΟ.

Από τον Απρίλιο του 2014, ο Στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική διενεργεί την αποστολή Atlantic Resolve με εναλλαγή μονάδων που εδρεύουν στις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Οι εκ περιτροπής μονάδες εργάζονται για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενισχύοντας τη συμμαχία και αποτρέποντας την ρωσική επιθετικότητα, βελτιώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα των δικών τους μονάδων, αναφέρουν αμερικανικές πηγές.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι μονάδων που αποστέλλονται εκ περιτροπής στην επιχείρηση Atlantic Resolve, πρόκειται για μονάδες του πεζικού, των τεθωρακισμένων, της αεροπορίας στρατού,και του σώματος εφοδιασμού μεταφορών.

Από τον Νοέμβριο, στην Ελλάδα θα έχει την έδρα μια μονάδα της αεροπορίας στρατού των ΗΠΑ.

«Εδώ στον Βόλο και στο Στεφανοβίκειο θα έχουμε σύντομα την 1η Ταξιαρχία αεροπορίας στρατού για επιχειρήσεις ελικοπτέρων με τους Έλληνες», είπε ο Μαρς.

«Η περιοχή εδώ είναι ένας πολύτιμος χώρος εκπαίδευσης για τον στρατό των ΗΠΑ γιατί πρόκειται για το ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που χρειάζεται ένας πιλότος επιθετικών ελικοπτέρων. Έχετε ορεινές περιοχές, ερημικές περιοχές, θάλασσα, δάσος, κατοικημένες περιοχές, όλα αυτά. Οπότε σίγουρα αξίζει τον κόπο», τόνισε ο Αμερικανός επικεφαλής.

Ο Ταγματάρχης Brad Staddon, αξιωματικός επιμελητείας της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, μίλησε για τις βελτιώσεις που έγιναν στην Ελλάδα από το 2019.

«Έχουμε μια αξιοσημείωτη βελτίωση εδώ στην Ελλάδα. Έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, την αύξηση της χωρητικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Με τις βελτιώσεις στις χερσαίες υποδομές και στο αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και θα είμαστε σε καλύτερη θέση να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας, για να διασφαλίσουμε τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ αποτρέποντας την περιφερειακή επιθετικότητα», δήλωσε ο Staddon..

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.