ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπαράζ ανατιμήσεων σε καύσιμα & βασικά είδη διατροφής

1 min read

Ορατό είναι πλέον το κύμα των ανατιμήσεων στην αγορά, καθώς όλο και περισσότερα προϊόντα μπαίνουν καθημερινά στον κύκλο των αυξήσεων.

Σε αποκλιμάκωση του κύματος ακρίβειας μέχρι τις γιορτές προσβλέπει πλέον η κυβέρνηση, με τους καταναλωτές πάντως να στενάζουν ήδη για να γεμίσουν το καλάθι με βασικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα 5 προϊόντα των οποίων οι τιμές σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020 είναι τα: φυσικό αέριο (91%), πετρέλαιο θέρμανσης (28,9%), νωπά λαχανικά (21,5%), έλαια (17,6%) και καύσιμα και λιπαντικά (17,4%).

Από το νέο κύμα ακρίβειας δε θα ξεφύγουν το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά και αυτό γιατί η βασική πρώτη ύλη, το σιτάρι, παρουσιάζει μειωμένη παραγωγή και τα μικρότερα αποθέματα εκτινάσσουν ήδη την τιμή του ψωμιού.

Σε πολλούς φούρνους  ήδη το κιλό πωλείται στο 1,20 – 1,30 ευρώ, ενώ υπάρχουν και οι φούρνοι που προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές.

Σε ό,τι αφορά τα είδη ζυμαρικών, ήδη στο ράφι πωλούνται έως και 0,20 ευρώ ακριβότερα, με την τιμή τους να έχει φτάσει στα 0,90 λεπτά η συσκευασία από 0,70 ευρώ.

«Πρωταθλητές» το αγγούρι & η φέτα

Ακριβότερα πληρώνουν οι καταναλωτές και τα ελληνικά φρούτα και τα λαχανικά, καθώς πρόκειται για εποχικά προϊόντα. Για ένα αγγούρι πλέον θα πρέπει να πληρώσουμε 1 ευρώ από 0,50 λεπτά.

«Αλμυρή» αναμένεται να είναι και η φέτα τους επόμενους μήνες. Από τη μια, η αύξηση της τιμής του πρόβειου γάλακτος και, από την άλλη, οι ελλείψεις που καταγράφονται στη φέτα ως αποτέλεσμα του μεγάλου όγκου εξαγωγών θα πιέσουν τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στα κρέατα, αυξημένες είναι οι τιμές σε κατσίκι και αρνί λόγω της μειωμένης παραγωγής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.