ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπαίνει μπλόκο στις επιστροφές φόρου – Συμψηφισμός με οφειλές ακόμα και για δημοτικές κλήσεις

1 min read

Από φέτος η επιστροφή φόρου από την εφορία δεν θα συμψηφίζεται μόνο με φορολογικά χρέη αλλά και με οφειλές προς τους δήμους (δημοτικά τέλη, ύδρευση, κλήσεις), τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και προς την Τροχαία.

Η σχετική νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την Realnews αναμένεται να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και θα προβλέπει την επέκταση του αυτόματου συμψηφισμού οφειλών και απαιτήσεων σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από το 2020, με ορίζοντα εφαρμογής και ανάπτυξης εντός τριών ετών. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας φορολογούμενος έχει βεβαιωμένες οφειλές προς οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου, η ΑΑΔΕ θα συμψηφίζει το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί με αυτό που οφείλει.

Για παράδειγμα, οι οφειλές προς τους ΟΤΑ για δημοτικά τέλη ή κλήσεις ή τα πρόστιμα για αυθαίρετα θα συμψηφίζονται με επιστροφές από φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως δικαιούνται. Σε αυτήν την φάση εξαιρούνται από τη διαδικασία του συμψηφισμού οφειλές σε ΔΕΚΟ, αλλά υπάρχει σκέψη σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, να υλοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο το μέτρο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα.

Η ΑΑΔΕ φέτος έτρεξε μαζικά την διαδικασία των αυτόματων συμψηφισμών των επιστροφών φόρου εισοδήματος που αφορούσαν τα έτη 2015-2019 με μη ρυθμισμένα χρέη των φορολογουμένων, κυρίως τον ΕΝΦΙΑ. Εάν προκύπτει μετά τον συμψηφισμό η επιστροφή κάποιου, έστω και πολύ μικρού ποσού, αυτό θα πιστώνεται στον λογαριασμό του φορολογουμένου.

Δημοσίευση στα Social Media